Дербито на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев" бе прекратено при 0:0 от главния съдия Георги Кабаков в 41-ата минута заради бомбички и димки по терена, хвърлени от агитката на домакините на стадиона в парка "Лаута".

Инцидентите по трибуните почнаха още в началото, публиката на гостите изстреля сигнални ракети, тази на домакините не й остана длъжна. При изпълнение на ъглов удар пък с банан бе замерен Вандер Виера от Ботев. Чашата преля, когато пиротехническо средство уцели Сърджан Лукин от тима на гостите.

Кабаков прибра футболистите в съблекалните. Идеята беше  страстите да се успокоят и срещата да продължи в по-спокойна обстановка. В тунела футболистите обаче обявиха, че се страхуват за здравето си. Треньорът на "жълто-черните" Станимир Стоилов пък се закани, че сам ще извади отбора си, ако дербито продължи при тези условия.

В крайна сметка мачът приключи рано, един празник бе развален, а още по-грозно е, че това се случи преди Великден. Сега се чака решението на БФС по случая.

Твърди се, че феновете на Локомотив, които са във война със собственика на клуба Константин Динев, умишлено са предизвикали екшъна, а оттам и прекратяването на срещата.