Домашната WiFi мрежа става все по-задръстена от устройства, а от стая в стая връзката отслабва. Но една компания е решена да се справи с този проблем, пише CNBC.

Новосъздадената компания Luma e набрала капитал от частни инвеститори за своя едноименен рутер, който има за цел да стабилизира и ускори връзката в различните кътчета на жилището. Управляван с приложение за мобилно устройство, той може да сложи времеви достъп до интернет за джаджите на децата, както и да ограничи влизането им в неподходящи сайтове.

Шестоъгълното устройство, което се побира в шепа и се предлага в различен цвят, изгражда бърза и стабилна мрежа с други Luma, които са разположени на ключови места в жилището и изпълняват функцията на усилватели на сигнала. Рутерът поддържа 802.11a/b/g/n/ac стандарт, като работи на две честоти - 2,4 GHz и 5 GHz.

В момента Luma се продава с предварително записване за $99, като комплект от 3 бройки струва $249. Догодина, когато излезе на пазара, цената на устройството става $199, а на "тройката" - $499.