Българският футболен съюз се раздели с трима свои служители точно преди Великден, научи clubz.bg. Най-любопитно е, че централата напусна третият човек в йерархията Тервел Златев, заместник изпълнителен директор. Златев се бе нагърбил с няколко проекта, сред които "Стратегия за развитие на футбола, 2012-2016 г." и с организацията на европейското по футбол до 17 г., на което България е домакин през 2015-а.

Златев обяви във Фейсбук, че е прекратил взаимоотношенията си с БФС. Към момента липсва официална информация каква е причината. Факт е, че Златев е подал предизвестие, изтекло преди броени дни. Твърди се, че той е влязъл в конфликт с президента на БФС Борислав Михайлов, поради което е решил да си тръгне. 

Тази седмица централата съкрати щатовете на още двама служители - от прес отдела и от администрацията. Мястото на Златев като шеф на организационния комитет на европейското до 17 г. се поема от пресаташето Павел Колев. До форума остава малко повече от година. Това ще е най-голямото футболно първенство, организирано от България досега.

Заместник изпълнителен директор остава дългогодишния служител на съюза Антон Попов, издигнат от изпълкома по-рано тази година. Изпълнителен директор и №2 е Борислав Попов.