"Здравейте бе, тарикати, радвате ли се, радвате ли се?"

Така започна най-емоционалната реч на полицейския протест - на председателя на синдиката на надзирателите Иван Петров, визирайки думите на Бойко Борисов, който преди засеанието на Министерски съвет тази седмица коментира, че отпуските в системата ще бъдат намалени, заради "тарикати", които имат натрупани отпуски и не ги ползват, а за това, което работят им се плаща като допълнителен труд.

"Така, като ви гледам, доста сме израснали. Преди около 1 година бяхме смешници - браво, - станахме тарикати."

Петров обясни, че гражданите трябва да са наясно, че не са тарикати, а просто хора, които не могат да си ползват отпуските във всички сфери - и в полицията, и в пожарната и в затворите, където не достигат кадри.

"Часовете, които са определени по закон, ние ги надхвърляме няклко пъти, или работим като през турско робсто - ангария. Преди време нашият общ любимец г-н Горанов беше казал, че напуска парламента, защото не може да си храни децата с 2000 лв. заплата. Хайде сега да обясни как ние си храним нашите с 800 лв заплата, а той иска да я намали."

Тук площадът избухна в мощно: "Оставка" и "Ууу"

"Беше казал, че е срамно един мъж на 50 г. да няма 20 000 лв. в банката..."

Ново бурно "Ууу!"

Петров продължи:

"Аз съм на 52 и имам 30 000! Но 30 000 заеми към банката. И ме е срам не затова, че имам такива заеми, срам ме е, че последните 25 г. такива като него да се подиграват с нас."

Няколко минути се скандираше "Оставка" по адрес на Горанов.

"Ние в Министерството на правосъдието сме отличници - вече направихме нашите реформи, като съкращения на 10 % от служителите. Така и така ще правим, нека реформираме цялата държава. Но като започнем най-напред от обитателите на тази сграда зад мен, а после продължим малко по-надолу - правителство, президентство" - продължи Петров.

От тълпата се чуват викове: "Арестувайте ги, бе!"

Шефът на затворническия синдикат завърши с това, че МВР заплашвало, че ще наказва протестиращите. 

"Аз имам 20 години служба в затвора - "излежал" съм 3 убийства! С какво ще ме накажете? Така трябва, приятели. Само напред и нагоре", завърши той.