Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков отново прекрачи добрия тон и изпрати SMS с груб и нецензурен текст на журналиста Найо Тицин. Повод за гнева на новия политик стана участие на Тицин в предаването на "Тази сутрин" по бТВ.

Журналистите Петьо Блъсков, Владимир Йончев и Найо Тицин бяха поканени да коментират кандидатите за евродепутати и официално обявената вече втора позиция за Делян Пеевски в листата на ДПС.

"Номинацията на Пеевски е куршум в главата на демокрацията, куршум за европейските ценности. На мен ми е интересен въпросът защо е на второ, а не на трето място – явно този ресурс, който можеше да бъде инвестиран и в третото място на ДПС вероятно ще е инвестиран в един друг политически проект – партията на Бареков. Затова Пеевски е на второ място – хем той влиза в ЕП, хем на Бареков му се осигурява място за поне един евродепутат”, каза Тицин по бТВ.

Малко по-късно Николай Бареков зададе въпрос на бТВ чрез изявление в агенция ПИК - медията, която той, Делян Пеевски и банкерът Цветан Василев използват, когато искат да кажат нещо.

"Кой изпрати бездарните журналисти Найо Тицин и Владо Йончев в бившата ми телевизия бТВ, за да плюят "България без цензура"? Задавам няколко пъти въпроса - кой, кой, кой? Двамата са маши на Цветелина Бориславова и Реформаторите, които отчаяно се опитват да спасят потъналия им проект", попита Бареков.

Още преди да е получил отговор, Бареков реши да продължи с натиска. Найо Тицин съобщи в профила си във фейсбук, че е получил SMS от лидера на "България без цензура". 

"Skupi, pederastiata I bezdarnostta ne mogat vechno da ostanat taina. :) tvoi Barekov" (оригиналният правопис е запазен - б.р.)

Оригиналният SMS на Николай Бареков.

Това не е първото подобно изпълнение на Бареков. На 30 март той направи абсолютно същото по време на гостуването на бизнесмена Иво Прокопиев при Сашо Диков по Нова телевизия. Тогава още по време на интервюто Бареков изпрати на Диков sms със следното съдържание:

Ужасно жалък мазник си на този мръсник в студиото. Фелацио след фелацио, срам и за най-древната професия“, гласеше съобщението, което Диков изчете в ефир.

SMS-ите си Бареков разрежда с отворени писма, с които оспорва почти всяко решение на журналисти от бТВ и Нова телевизия да коментират неговите действия в политиката.