Стадион "Тича" във Варна отново се оказа непревземаема крепост за някой от фаворитите в "А" група, този път "Литекс". В мач от 34-тия кръг гостите поведоха 1:0 на "Черно море", но домакините бързо изравниха и срещата завърши 1:1.

В 55-ата минута Джордан откри резултата за Литекс, но в още в 58-ата Бакари изравни с глава. Двата съперника водиха битка на тежкия терен, а "оранжевите" създадоха повече положения, могат да имат и претенции за неотсъдена дузпа. Ситуациите бяха две, като при втората Вихрен Манев спокойно можеше да отсъди 11-метров удар, когато вратарят Георги Китанов фаулира Джордан. 

Хиксът отдалечи "Литекс" от лидера "Лудогорец", който води с 5 точки, а има и мач по-малко. В същото време, ако в понеделник ЦСКА победи "Левски", отново ще доближи плътно ловчанлии - на 1 пункт. "Моряците" пък са шести. Двубоят във Варна бе единствен на Разпети петък. Утре е дербито на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев" - от 16:15. В 17:00 пък започва "Пирин" (Гоце Делчев) - "Локомотив" (София) от втората седмица на таблицата.