Спонтанно възникналата снощи идея на полицаите рано тази сутрин да протестират и пред Министерския съвет не се осъществи.

Докато снощи преграждаха възлови кръстовища в София, се роди предложение тази сутрин да дойдат пред сградата на правителството, където премиерът Бойко Борисов провежда среща "на пожар" с финансовия министър Владислав Горанов и с МВР шефката Румяна Бъчварова. На "Дондуков 1" обаче не се появи нито един от снощните недоволни униформени.

Няма и представители на някой от полицейските синдикати. От най-големия профсъюз - СФСМВР, казаха пред Клуб Z, че не е и планирано синдикални лидери да участват в срещата на министрите, а идеята е била спонтанна.

От тримата разговарящи - Борисов, Горанов и Бъчварова, нито един не мина през централния вход, за да говори пред журналисти.

Те ще обсъждат намаляването на социалните придобивки на служителите в сектора за сигурност

За по-късно днес обаче е предвидено полицаи да обградят кръстовището на бул. "Цар Борис Трети" и ул. "Тодор Каблешков" в столицата (б.р., Автогара "Овча купел"), ако не бъде постигнато споразумение за запазване на социалните им придобивки.

Очаквайте подробности.