Благодарност, съпроводена със самокритика, публикува тази нощ към 3 часа лидерът на ДСБ Радан Кънев на страницата си във фейсбук. За победителите той пише: "Дадоха ни победа, която е повече лично тяхна, отколкото наша". Кънев се обръща към всички, които са работили за Реформаторския блок в предизборната кампания, и изтъква, че за някои от победите на ГЕРБ заслуги имат и реформаторите.

 

"Тази нощ - искам само да благодаря на всички, които победиха с бюлетината на РБ - в Плевен, Добрич, Перущица, Калояново, Мизия, Чепеларе, районите в София - Средец, Оборище, Витоша, Красно село, Кремиковци и още десетки...
Те дадоха - като личности и кампания - на Блока влияние, което нямаме като партия. Дадоха ни победа, която е повече лично тяхна, отколкото наша. 
Благодаря и на всички, които загубиха - в Петрич, Свищов, Хасково, Левски, Вълчи дол... Те влязоха в тежка, често обречена битка за нас и националния ни резултат. 
Благодаря и на всички наши щабове, структури и избиратели, които мобилизирано и единно подкрепиха ГЕРБ в бившите "червени крепости" на страната. Благодарение на тях, БСП и ДПС са извън властта в Шумен, Разград, Видин, Ловеч, Враца, Сливен, Търговище... И в България червени крепости вече няма, а БСП записва историческа нула!
Особено благодаря на хората, които се бориха в "смесените райони" и спечелиха Симеоновград, Неделино, Кубрат, Исперих, а загубиха Доспат, Главиница... Те показаха, че монопол върху вота на българските турци и мюсюлмани няма и няма повече да има. 
Лека нощ, и ... утре на работа.