Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След празниците започваме проверка за незаконна сеч в курорта Боровец, съобщи пред БТВ зам.-шефът на Югозападното държавно горско предприятие инж. Дамян Дамянов.

В сутрешния си блок телевизията показа видеозапис, заснет с помощта на малък безпилотен хеликоптер, който показва как в района на Финландското селище и Черната скала са повалени стотици дървета, разхвърляни са навсякъде, а районът е разоран от гумите на тежки камиони.

Записът е направен в началото на април от математика проф. Михаил Константинов и неговият син, които били в района.

Имаме данни, че се сече варварски край Малко Търново, над Своге и Ботевград са изсечени буковете във вододайните зони. Хората там няма да имат вода. Няма да има с какво да се мият и какво да пият, каза проф. Константинов.

Според бившият шеф на Агенцията по горите и бивш зам.-министър на земеделието доц. Георги Костов, мястото на сечта в Боровец е в държавна гора, като дори и да е имала разрешение за това, фирмата, която я е извършила, е направила много нарушения - оголила е големи площи, не е почистила отпадъците, работила е с неподходяща техника.

Става дума за няколкостотин кубически метра едра иглолистна дървесина, смята Костов.

Инж. Дамянов обясни, че е имало разрешение за сеч в два обекта на територията на Боровец, но не можа да се ангажира с повече подробности за показаната в репортажа сеч.

 

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Поредното престъпление с "неизвестен извършител". Браво на М. Константинов, че даде публичност на това, вместо само да псува под носа си.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.