Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Оказа се, че #Кой искал имунитета на Волен Сидеров. Това твърди самият лидер на "Атака" на парламентарната трибуна днес, след като излезе да защити действията си в изборната нощ, когато той и група депутати от националистическата партия нахлуха в НАТФИЗ. В това време пред парламента привърженици на "Атака" протестират в подкрепа на Сидеров.

Преди лидера излезе Явор Нотев, който изложи тезата, че начинът, по който полицаите изведоха Сидеров от сградата нарушавал имунитета му, съответно и Конституцията, и правилника на Народното събрание.

Но след юридическия спор Сидеров изложи своята теза - #Кой иска той да бъде унизен и арестуван.

"Кой иска така? Кой, пита се България вече цяла година. Юридическите ви аргументи не издържат. Каквото нареди Кой, то става реално тук", каза Сидеров.

Оказа се, че Сидеров вече се чувства осъден:

"Едното искане е стъпило върху едни фалшификат. Вие ми сложихте присъда, медиите ми слагат присъда, ако може бързо, като Народен съд да ме закопчаят и арестуват."

Той отново изтъкна, че всъщност е нахлул във ВУЗ-а, за да се бори с наркотиците, които се продавали свободно там. И призова:

"Знам, че някои от вас ви радва, че някой може да ме удря, когато ме държат полицаи. Не се оставяйте на злобата!"

Въпреки възраженията на "Атака", парламентът почти единодушно - всички срещу "Атака", избраха и назначиха временната комисия, която ще разгледа искането на имунитета на Волен Сидеров. Всяка партия има по двама представители в комисията, плюс един независим. Ето и членовете й:

  • ГЕРБ - Димитър Главчев, Десислава Атанасова,
  • БСП - Чавдар Георгиев и Атанас Зефиров
  • ДПС - Четин Казах и Хамид Хамид
  • РБ - Антони Тренчев и Гроздан Караджов
  • ПФ - Християн Митев и Емил Димитров Б
  • БДЦ - Стефан Кенов и Георги Ковачев
  • "Атака" - Явор Нотев и Илиян Тодоров
  • АБВ - Светослав Белемезов и Лъчезар Никифоров
  • Независим депутат - Анна Баракова
Ключови думи

Коментари

socialen

Ако искаш една работа да не се свърши, създай парламентарна комисия и и тури Деситу от Дулуву начело.

Ето ти сега проблем -- Волен ли да спасяват или собствената си институция.

Сидеров се сравнява с жертвите на Народния съд. Перверзия

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.