"Имунитета няма да си го дам сам"

Това е заявил Волен Сидеров пред Нова телевизия, съобщиха в сайта novatv.bg. Пълното интервю със Сидеров за скандалното му второ нахлуване в НАТФИЗ в изборната нощ ще бъде излъчено в 19 ч, съобщават от телевизията, но предоставиха малко предварителна информация от него.

Лидерът на "Атака" все още смята, че не е бил ударен от Камен Попов, а от "полицай или човек от полицейските среди". Отрича да познава Попов.

Сидеров предупредил още да не бъде прекрачвано личното му пространство в публикации.

В кадрите на Нова от изборната нощ ясно се вижда, че човекът, който удря Сидеров, не е в полицейска униформа или с полицейска шапка. Той бива задържан веднага след удара, по-късно е идентифициран като Камен Попов, бизнесмен, бивш кандидат-депутат от гражданската квота на партията на Боян Расате, занимаващ се с бойни изкуства. Самият Попов разказа тази сутрин, че не помни какво се е случило. Срещу него се води съдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда с хулигански подбуди.

Срещу Сидеров все още няма обвинение, тъй като Народното събрание трябва да вземе решение за имунитета му. Той е поискан вече от главния прокурор Цацаров.