Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делото за предумишлено убийство срещу параолимпиеца Оскар Писториъс се подновява на 5 май, след като съдът в Претория обяви по-дълга почивка след Великден.

Лекоатлетът е на подсъдимата скамейка заради фаталната стрелба в приятелката си - моделът и тв звезда Рива Стеенкамп, на 14 февруари миналата година. Прокуратурата пледира, че олимпийският шампион от Лондон напълно планирано е застрелял Рива. Докато защитата опитва да изкара, че стрелбата била погрешка - Оскар помислил, че откъм тоалетната нахлува крадец и така открил огън. 

Делото вече е в ръцете на адвокатите на атлета и навлиза в последна фаза. В последните дни Писториус бе "въртян на шиш" от главния прокурор Джери Нел на подсъдимата скамейка. Като цяло стратегията на обвинението опитва да изкара спортиста безотговорен и арогантен, че стреля безразборно на публични места и отказва да поеме отговорност за деянията си. 
Нел нарече няколко пъти обвиняемия "лъжец", заради което получи и забележка от съдията. Топ магистратът пробва да разклати равновесието на Писториъс, да го принуди да си противоречи... Атлетът, спечелил си световна слава бягайки с протези, няколко пъти се разплака и изпадна в истерия. Вчера и днес защитата пък опита да докаже, че двамата с Рива са били много влюбени, а сривовете в отношенията им - рядкост. 

Предстои адвокатският екип да призове повече от 15 свидетели. И с тяхна помощ да убеди съдията, че Писториъс наистина е взел русокосата красавица за нападател. Ако бъде признат за виновен, доскорошният глобален идол ще лежи в затвора 25 години или доживот.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.