Образувано е наказателно производство във връзка с нахлуване на партиен лидер в НАТФИЗ. Това каза по време на брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде Агенция „Фокус”.

В петък вечерта лидерът на "Атака" Волен Сидеров нахлу в школата заедно с десетина души, влезе в зала, където студенти имали лекция и той и придружителите му започнали да ги обиждат и заплашват.

"Делото се разследва в Прокуратурата и е образувано по два текста - за хулиганство и за принуда. Принудата се изразява в отнемане по насилствен начин на телефон от студент от НАТФИЗ, който в последствие е върнат", обясни Сарафов. Телефонът е отнет, тъй като студентът си е позволил да направи снимка на лидера на партията, казва зам.-главният прокурор. Той посочи, че се работи интензивно и до момента са разпитани 9 свидетели по наказателното производство и в края на деня материалите ще бъдат докладвани на главния прокурор, който единствен има възможност и е оправомощен да прецени по-нататъшния ход на делото.

"Решението ще бъде съобразно събраните доказателства на главния прокурор. Към момента все още не сме установили по категоричен начин има ли извършено престъпление и от кого. В момента текат процесуално-следствени действия", посочи още Сарафов.

Във връзка със случая със застреляния мигрант на българската границата, Сарафов заяви, че е назначена комплексна съдебномедицинска и балистична експертиза - "единствената, която може в съвкупност от всички доказателства и обстоятелства да даде съответните изводи, който да дадат ясно по въпроса какво се е случило въпросната нощ"