Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Откриването на ловния сезон за лосове в Швеция винаги е свързан с неизбежните опасности, които дебнат сред гъстите скандинавски гори. Сайтът IFLscience разпространи любопитно видео, в което ловно куче е нападнато яростно от два вълка.

Интересното в случая е, че домашното животно е било оборудвано с GoPro камера, която е уловила драматизма на цялата случка.

Според шведското ловно списание Svensk Jakt, ако кучето Клара не е било облечено с жилетка със стоманени нишки, то най-вероятно то нямаше да оцелее. За щастие шведския валхунд бързо е отнесено на ветеринар, който веднага обработва голямата рана на гърба на животното. На Клара са направени общо 14 операции. Само след три дни тя вече отново е на крака, въпреки че и в момента се възстановява от жестокото вълче нападение.

Сам по себе си шведския валхунд силно наподобява външния вид на вълците. Те са едри, силни и издръжливи.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.