Лидерът на ДСБ Радан Кънев излезе с позиция по повод случващото се в рамктие на презиборната кампания през последните дни. Според него медиите на Делян Пеевски продължават да водят упорита война срещу най-силните кандидати на Реформаторския блок. Кънев каза още, че това е война на мафията, която разполага с милиарди и в тази война Блокът противопоставя своята вяра, убеждения и решения на проблемите.

Ето какво заявява Кънев:

"Тези избори, в решаващите си последни 10 дни, минават изцяло под знака на черната кампания на Делян Пеевски срещу кандидатите на Реформаторския блок. Това е война на Делян Пеевски и медиите му срещу Реформаторския блок. Тази война на Пеевски срещу най-силните наши кандидати ще бележи целия период до първия тур, и повярвайте ми, тъй като ще бъде неуспешна, ще бележи и цялата седмица между първия и втория тур на местните избори.

Но това не е просто война на Пеевски срещу нашите кандидати. Това е война на всичко, което Пеевски олицетворява в българската политика и обществено пространство, срещу добрите решения, които предлагаме ние.

През последните три дни в медиите на Пеевски излязоха общо 24 материала, които са срещу мен, срещу Чавдар Трифонов, или срещу двамата заедно. Мислех, че за две години възможните клевети срещу мен са се изчерпали, тъй като нормалното темпо е по една - две на ден. Оказа се, че има резерв.

Така звучи смешно и жалко, но тази война не бива да се подценява. Това е война на всички медийни монополи - от общинско, до национално ниво, това е война на всички господари на нагласените обществени поръчки - от общинско, до национално ниво, това е война на покровителите и организаторите на купуването на гласове - от общинско, до национално ниво, на крадците от общинските и националните бюджети. Това е пълноценна война, която Мафията води срещу Реформаторския блок.

Ние имаме седмица, през която да отстоим позициите си, да не трепнем пред тези атаки, да продължаваме да посочваме проблемите, а не хората, ние компромати няма да вадим, но нагласените обществени поръчки са там, медийните монополи са там, безумните кражби от бюджета са там, безумното и безотговорно харчене на публични средства с предизборна цел са там. Ние атакуваме проблемите. И ние даваме решенията.

Хората, които печелят милиарди на гърба на всеки данъкоплатец от тези проблеми, харчат добър процент от тези милиарди, за да не допуснат нашата победа. Срещу тези милиарди, ние имаме нашата вяра и убеждение, че можем да работим за по-доброто на цяла България".