Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Параолимпийският шампион Оскар Писториъс ще доизлежи 5-годишната си присъда за непредумишлено убийство на бившата си приятелка Рива Стеенкамп у дома, реши комисия по помивлането към съда в Южна Африка. Писториъс ще излезе от затвора на 20 октомври - само 11 месеца, след като влезе "на топло". И ще пребивава в къщата на чичо си, където вече живя.

На 14 февруари 2013 г. Писториъс застреля Стеенкамп в къщата си в луксозен квартал в Претория. Защитата му пледира, че бягащият с протези шампион в леката атлетика припознал Рива за нападател, докато тя била в банята. Прокуратурата не успя да докаже умисъл, след като се твърдеше, че двамата са имали бурен скандал и тв звездата се скрила от гаджето си.

Въпреки това следващия месец обвинението ще внесе протест за преразглеждане на присъдата. Ако върховният съд на РЮА го уважи, Писториъс може да бъде осъден на доста повече - до 15 години. 

Бегачът разчиташе да напусне затвора още през лятото, като от ефективна, присъдата му бъде заменена с условна. Министърът на правосъдието обаче блокира тази възможност, тъй като противоречи на законите на Южна Африка. Все пак адвокатите му успяха да издействат помилването под предлог, че състоянието на бившия параолимпиец изисквало специални домашни грижи.

Писториъс е задължен да се подложи на терапия, за да лекува гнева си, под въздействието на който е убил човек.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.