Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След публикациите на Клуб Z “Ужилването: 140 000 лв. за модерна политика“ и „Ужилването II: Модерната политика се оказва още по-скъпа“, не закъсняха и реакциите. Клуб Z и работещите в него журналисти бяха наречени бухалка, снобария, селяндури, грантаджии, зомбита, агенти на ЦРУ и т.н.

Още преди публикуването на разследването за схемата от свързани лица, които насочват към себе си огромен финансов ресурс на данъкоплатците, ние потърсихме основателя на Института за модерна политика Борислав Цеков, но той не отговаряше и продължава да не отговоря на обажданията ни. Публикувахме данните, които събрахме, защото общественият интерес изисква данъкоплатците да знаят какви вратички е оставил законът за възползване от техните пари.

Вече почти седмица фактите остават неотречени, а Централната избирателна комисия създаде комисия за мониторинг на изразходването на медийните пакети, за да няма злоупотреби. Вместо коментар на фактите, сайтът „Хаштаг“ публикува текст на бившия кандидат за евродепутат от БСП и журналист във вестник „Дума“ Александър Симов по темата. Той бе споделен от Борислав Цеков в социалната мрежа заедно със закана към екипа на Клуб Z какво ще ни се случи след време. Публикуваме без редакторска намеса текста на Симов и поста на Цеков от фейсбук, защото вярваме, че всеки има право на отговор:

Александър Симов на пленум на БСП (в средата)

Медийните бухалки на децата на капитан Грант

Александър Симов

Не мога да се сетя за по-интересна ситуация от тази, при която една грантова медия захвърля позите си на обективност и е готова да приготви цяло вещерско биле от тъпотии, за да очерни противниците си. Точно в тази роля от няколко дни насам влезе сайтът "Клуб Зет", любимо място на виртуалната снобария. Те решиха да енергизират съвсем вялата си кампания за електронното гласуване като публикуваха последователно два тежки и налудничави компромата за сайта "Хаштаг" и Института за модерна политика, в които ги обвиняваха, че едва ли не източват държавата. Източват държавата, братче, това сътвориха грантаджийските бухалки (нали знаете, че ги наричат "децата на капитан Грант") като символ на своето не само журналистическо и политическо, но и морално падение.

Още при излизането на първия компромат реших, че тази псевдожурналистика не бива да остава без отговор и, че превръщането на грантаджийските медии в бухалка трябва да бъде разобличено докрай. Замесих се в няколко дискусии във фейсбук срещу цялата виртуална верига на споделящите маниаци, но, както е добре е описал Макс Брукс във великолепната си книга "Z-та световна война" - със зомбитата не може да се спори, защото те не признават логиката, фактите и реалността, а съществуват като техноманиаци на дрога единствено в своята миниатюрна вселена, пълна със снобски знаци за идентичност.

Става въпрос за следното. Материалите са озаглавени с помпозната рубрика "Ужилването", тоест на читателя му се казва от началото, че ще чете текст за някаква измама, подмолна, незаконна схема, нещо ъндърграунд, нечисто, сенчесто. А по същество основно разобличение там няма. Няма нищо незаконно, да не говорим непрозрачно в процедурата по избор на сайта "Хаштаг" за медийните пакети. Тази процедура се следи изкъсо не само от ЦИК, но и от Сметната палата. Договорите сключени със сайта са толкова законни, че всеки олигарх би завил като върколак като ги види. И, ако един законен договор може да бъде наречен "източване", то тогава по същата сила можем да наречем "грантовата журналистика" повръщане. Ако ще боравят така свободно с асоциациите, тогава поне да се откажат от претенциите, че това е журналистика и да го нарекат с истинското му име - бухалка. Това е бухалка в ръцете на грантови мутри, които не могат да понесат това, че техните опоненти не се оплитат в задкулисни зависимости като тях, а правят всичко прозрачно и видимо. Заради това се повява думата "ужилване" - на публиката трябва да се разкаже разказ за тъмни сили. Пак ще повторя - в договорите на "Хаштаг" няма нищо незаконно, ненапразно пакетите за сайта са гласувани публично. И това става по ясни критерии и при пълна прозрачност за разлика от критериите по които "Америка за България" отпуска грантовете си. Да наречеш статия за сключването на законни договори "разследване" е все едно да се направи разтърсващо "разследване" за това, че Огнян Донев е пил две бири по време на обеда си. Примерно.

Няма нищо ненормално в желанието на сайта "Хаштаг" да привлече реклама. Това е свободният пазар. На него трябва да се оцелява, а един от начините е да се привличат рекламодатели и една част от тях са избрали именно тази електронна медия. Тук обаче следва другата голяма подмяна и опашата лъжа - десните зомбита почнаха да твърдят из фейсбук, че "Хаштаг" видите ли бил фалшив сайт, не бил значим по никакъв начин. Единственият отговор на подобно безумие е лъчезарният кикот. О, да, "Хаштаг" е толкова фалшив и неистински сайт, че по негово разследване, истинско разследване и находка бе уволнена заместник-министърката на туризма Надя Маринова, снимана как спи пияна в нощен бар. За разлика от грантаджийските медии, които с фалшив и нелеп патос се опитват да минат за опозиционни докато на практика подпомагат перверзната управляваща коалиция, хората от "Хаштаг" имат своя позиция и я отстояват. Заради това те не спират да изобличат нелепиците на кабинета и разбирам защо от "Клуб Зет" ги боли - това все пак е тяхното правителство. В това правителство е и министърът в който те колективно са влюбени - Петър Москов. Защото като видите злобарският компромат срещу истинската журналистика от тяхна страна, никога не бихте се досетили какви любовни статии са излизали там за Москов.

"Хаштаг" е сайт с позиция, един калейдоскоп от мнения, една електронна платформа, която е доказала влиянието си и която проявява нещо, което грантаджиите никога няма да разберат - упорито нежелание да бъде захранвана с чужди пари и да продава съвестта си на агенти на чуждо влияние. Очевидно е - независимата журналистика вече дразни десните, защото тя е в състояние многократно да разобличава техните житейски подлости и перфидни измами.

Бухалката на "Клуб Зет" обаче продължава да бъде размахвана, защото очевидно поръчката е всичко да бъде опръскано с кал и слюнка. Веднага след това от "Хаштаг" се скача към Института за модерна политика, една организация, която в последните години доказа класа и показа, че гражданското общество може да върши истинска работа, а не да бъде употребявано единствено в улични пърформанси и телевизионни истерии. ИМП няма нищо общо с "Хаштаг". Статията на "Клуб Зет" се опитва да докаже това като се заплита в конспиративна мрежа от свързани лица, но крайният резултат е неприятен и както казваше Вапцаров "разровиш ли го ще мирише". Доказателствената му стойност е от типа: "Иван Бедров е бил засечен да пие кафе в столично заведение. Сервитьорката, която му го е поднесла живее в "Надежда" и тя има съсед, чийто братовчед е русофил и пише във форумите, следователно Иван Бедров е путинист". Точно такава е изплетената схема - тя е абсурдна. Нито Бедров е путинист, нито ИМП има нещо общо с "Хаштаг", но тази връзка е необходима, за да се оплете и БСП в случая, да се припомни, че Борислав Цеков е бил кандидат за депутат от левицата, съпругът на собственичката на сайта Милена Кичашка Петър Кичашки е кандидат за съветник от БСП. И Цеков, и Кичашки от няколко години насам са трън в очите на грантаджиите. Едва ли има по-последователни разобличители на всички схеми на грантовата интелигенция от тях двамата. Гражданският им активизъм е забележителен. Цеков и до сега е най-смисленият критик на съдебната пародия, наречена "реформа", а Кичашки е неуморен в описването на дефектите на дясното управление, не само на София, но и на страната, както и в разбиването на псевдомитологиите на "умните и красивите". Въпрос на време беше грантаджиите да се опитат да ги замесят в някакъв скандал, но честно казано аз съм разочарован. Очаквах някаква по-глобална конспирация, нещо по-мащабно. Нещо с големи букви. Цеков, понеже знаем, че се занимава с акции на фондовата борса, можеше да вдъхнови заглавие от типа "Прикрит социалист виновен за финансовата криза от 2008 година". А Кичашки е дори по-лесен за сензационно заглавие "Опасен комуняга подлъгал Москов да посъветва първолаците да зарежат цигарите, за да не им пречи на секса". Така де - грантовата бухалка дотолкова не е успяла да сътвори качествен сюжет, че се е наложило да представя законни неща като незаконни за да успее. Все едно някой да напише заглавие: "Скандално! Социалист пресече пешеходна пътека на зелено".

А сега и най-интересното. След като написаха един фентъзи текст с халюцинации, "Клуб Зет" решиха, че трябва да напишат втори текст и да си вържат гащите при евентуален съдебен процес. Така се появи втора статия, в която се признава, че всъщност описаното в първата е съвсем законно. Да, и във втория текст остават намеците за неморалност, които вече просто няма да коментираме, защото това е психиатричен въпрос, а и няма нужда да усложняваме текста с простотии. Въпросът обаче е по-голям. Тук вече си говорим за обществената подлост. Хиляди пъти съм бил изумен как хората, които най-много говорят за стандарти в журналистиката са готови веднага да бият един къч на всички правила, когато трябва да обслужат политическия си, банков или олигархичен интерес. Тези, които най-много говорят за медиите-бухалки изобщо не се свенят да превърнат медиите си в бухалки, когато трябва да се саморазправят с противниците. Това е чудовищно лицемерие. Разкъсваща проява на морални дефицити. Това също така говори защо България не мърда от мястото си. Защото морални изверги са окупирали темата за морала. България е назад по свобода на словото, защото виждаме как грантаджиите системно изнасилват идеята за свободата и журналистиката в тяхна полза. От този порочен кръг е трудно да се излезе, но изход все пак има.

В края на този текст не мога да не похваля "Хаштаг". Колеги, щом сте взети на мушката на тези бухалки, значи вървите по правилния път. Не давайте на псевдожурналистиката да ви спира и бъдете светлина в това блато от подлости.  Жилете ги постоянно! 

Лидерът на БСП София Калоян Паргов с
Борислав Цеков и Петър Кичашки

Коментар на Борислав Цеков от фейсбук:

 

Благодаря на Alexander Simov, че така рицарски въстава срещу една нелепа подлост и несправедливост - поредната просташка и клеветническата атака на малотиражните грантови "медии" на олигарсите Огнян Донев и Иво Прокопиев срещу Института за модерна политика и Хаштаг-BG. Респект, Сашо! А на жалките соросоиди и подобните им градски селяндури, помиярстващи около въпросните олигарси и ЦРУ-агентурата в София, им казвам - няма да мине! Този път настъпихте лопатата и злоупотребихте дори и с моето прословуто търпение към лилипутските ви напъни да ни обругавате и клеветите - съд до дупка! А и нали си давате сметка, че всяка власт е временна, а тази, която консумирате в момента чрез РБ е по-временна от всякога? Приятелски ви съветвам - мислете за деня след падането ви от власт, което е неизбежно като смъртта и данъците. Отсега ви обещавам, че ще бъде много тежко, защото ще носите отговорност за делата си. Заедно и поотделно. И за грабежите с ВЕИ-тата, и за американските ТЕЦ-ове, и за далаверите в здравеопазването и за предателството на националните интереси. Пък и да ви светна - и палачинката във Вашингтон вече се обръща (Jeff, you can understand what I mean. Get rid of this bunch of useful idiots - they are a real shame for CIA :) )  

 

Благодаря на Alexander Simov, че така рицарски въстава срещу една нелепа подлост и несправедливост - поредната просташка...

Posted by Борислав Цеков on Tuesday, October 13, 2015
Ключови думи

Коментари

Брей, откритият путюнист пише по-мазно от царското човече.

DogWoman

Лицата Симов и Цеков няма как да получат от мен и грам доверие, колкото и да се плюнчат. Имам обаче следния въпрос: Кой е Jeff??? :)

Who?

Jeff is Jeff Bush.

Четящ

Който за ужас на Сашко Симов и гелосания Цеков току-що е обявил, че Путин е хулиган и е поискал още санкции за Русия

DogWoman

То вярно татко Буш е нароил цяло котило, обаче Джеф няма. Има един Джеб. Значи мистерията в мисловния процес на Цеков си остава. Нищо де, те ЦРУ-то сигурно му четат редовно постингите, ще се сетят хората :)

соросоид на квадрат

И аз съм четящ човек,но подобни хомо сапиенси като А.С.,Б.Ц. и П.К.не бих коментирал,защото просто не мога да им дочета писанията.Ако изобщо ги започна.Ако тези хора,са в състояние да си представят,какво отвращение предизвикват,ще си разбият главите в огледало.Но в този случай можем да се надяваме единствено на Божията промисъл.

DogWoman

КлубЗ, как се получава така, че слагам плюс на коментар (в конкретния случай - на "соросоид на квадрат", той се отбелязва уж, а в момента го няма? Някакво обяснение????

b.krustev

Не успявам да повторя проблема, добавих плюс на коментара. Ще проверим.

Сашо (не Симов, слава на Аллаха)

Много ясно се вижда кой точно е простак и селяндур. Защо всички леви у нас могат само да мразят и завиждат - една креативна мисъл няма ли да ум родят главите?

Радев

Като се абстрахираме от излишния на моменти остър тон в статията на Симов, няма как да не се отчете, че в нея се съдържат немалко истини по повод двуличието и двойния стандарт на грантовите медии. Дебело обаче трябва да подчертая, че не смятам clubz за част от тази мрежа. Следя и коментирам в този сайт от самото му създаване и харесвам работата на журналистите, въпреки че далеч не винаги съм съгласен с техните позиции. Важното е обаче, че поне до момента, се стараят да бъдат обективни. По повод "Ужилването" и преди го писах - не е особено морално, но не е и незаконно,както повечето неща в тази държава. "Хаштаг" /никога не съм отварял този сайт/ нито е първата, нито последната медия, която яде зелника.

s.djam

Благодаря ви :-)

denim58

Това е отвратителен цинизъм от един доказан...ренегат и един млад, но всъщност остарял в мисленето си и застинал в 1950г. Александър Симов...

hamdidulialiallaHalla

тъй РИЦАРСКИ защитава....бухалки ми биле децата на чичо Грант! има хляб да ядат докато се научат, ако вуъбще! ето, чичко симов им пУказа как се прави! намеци за моралност съ психиатрични проблеми!?! За морал може само някой бсп/абв да говори - тогава не са психиатрични проблеми

Иван

Вече ставате повече от банални. Явно наистина ви боли, че не са ви дали пари на вас инициативните комитети. Но защо ревете, не разбирам. Нали вас ви спонсорира олигарх?

s.djam

Става дума за нашите и вашите пари, Иване.

Смях на парцали

Нашето момче Симов си е мърляч на повикване от много, много време. Нищо неочаквано не може да излезне из перото му. :)))

Две хибридни зелени човечета, но цивилни и не особено учтиви.

Уфффф

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

смях на парцали

Очевидно в България дори да се хване 100% схема със свързани лица на институциите не им пука, а играчите, които са се насрали, минават в защита-тип: "вие, защо биете негрите?" От "неморална" схемата на Цеков и Кичашки може да бъде еднозначно доказана като ПРЕСТЪПНА, ако ня#кой реши да си свърши работата и да провери, доколко реални са подписите на видинските Инициативни комитети. А те са ФАЛШИВИ!!! И тогава става доказуемо, че едни подписи са фалшифицирани, за да се дадат едни пари на една медия! И колкото и да лаят тролчетата за ИК на Малеева, ако проверят и техните подписи, ще се установи, че са РЕАЛНИ! И Борко Цеков ще може наистина да бъде заведен под наказателна отговорност... А Сашко Симов ни е ясен - той отдавна се е продал на Русия и на дявола. :)))

Кузмич

Аз съм настъпвал лопата. Нищо не става. Друго си е, ако настъпиш гребло или мотика!Е Цеков настъпи нещо подобно.... Браво, Зебри! Ако бяха риби тия двамата ще ги хванете на кука от кран.

Абе цял ден се чудя кое е по-гадно: простак, който беснее срещу журналисти под маската на журналист или благ граждански активист с поглед в бъдещето.

Кузмич

По-гадно е "благ граждански активист с поглед в бъдещето.", да знаишь. Не знае какво се случва в настоящето, а говори в бъдеще време. Просто няма как да стане "благо" на гражданите. От самолет се вижда, че е купен!

Стефан

Борислав Цеков е една от най-протимвните, гнуси и мазни мутри на прехода.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.