Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на културата Вежди Рашидов разпореди временно спиране на работата по консервацията и реставрацията на открития музей на столичното Ларго. Това съобщиха днес от пресцентъра на институцията.

Рашидов ще събере работна група от експерти, които да направят анализ на изпълнението на реставрационните работи. Така министърът реагира на сигнал на граждани, които смятат, че реставрацията не отговаря на оригиналния облик на находките.

През последните няколко месеца реставрацията на разкопките в центъра на София търпи критики, че е бутафорна, защото надгражда и изгражда с чисто нови материали арехеологическия обект. По този повод зам.-кметът на София с ресор "Култура" Тодор Чобанов коментира, че сегашните реставрационни дейности след няколко години ще са трудно отличими от оригиналите и дори даде за пример сграда в Помпей.

Строителят трябва да предаде обекта на 15 ноември, а откриването се планира за догодина. Инвестицията е 15,5 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие". Заключителният етап на проекта "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" предвижда благоустрояването на зоната на площад "Независимост" и на зоната под бул. "Мария Луиза" с обща площ 8 000 кв. м.

Ключови думи

Коментари

Ами сега? Няма да изградим старините в срок...

дебелян пеевский

Спокойно, в плана Юнкер има предвиден достатъчен времеви буфер това да се забрави. А у нас всяко чудо е за три дни максимум.

дебелян пеевский

Простотията дойде ли на власт и става страшно. Разликата между това, което прави Веждичката с тухлите и ИД в Палмира с бомбите е само в скоростта на унищожение.

Пък аз се чудех дали ще санират старините със стиропор и дали ще им сложат изолираща дограма.

***

Шибидаре, напръскай старините със светена вода, за да им предадеш автентичен вид! Още ли си началник на Боянските ливади? Ако ме чуваш, обади се!

Гербераст е равно на талибан.

Като завърши реставрацията, Веждито ще докара Гене Димитрова за един концерт. И кукузелите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.