Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в София на през нощта в петък срещу събота. Тогава двамата атакисти щурмуваха клекшоп в на столичния булевард "Раковски" близо до НАТФИЗ. Според тях там се продавали наркотици и контрабандни цигари.

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов в съизвършителство по между си са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съобщават от прокуратурата. 

Според държавното обвинение деянието им е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост. 

Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи при изпълнение на службата им. 

Законова пречка за наказателното преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.

Главният прокурор е сезирал Парламента на Република България, тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в тези случаи Народното събрание е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер - престъпление по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и престъпления по чл. 131 ал.2, пр.4, т.3 вр. чл. 130 от НК. 

От пресцентъра на парламента потвърдиха пред Клуб Z, че днес в 16,20 часа в деловодството на Народното събрание са постъпили исканията за сваляне на имунитетите на Сидеров и Чуколов.

Ключови думи

Коментари

5koff

Оставаше и да не им ги "поиска" (имунитетите). Същински празник би бил деня, в който руският националист със склонност към психопатолигични състояния и девиантно поведение (и всяка друга продажна измет като и около него), влезе в затвора. Ако това стане, разбира се. Ще следим!

тт

сега вече боко и делянчо хванаха атака на къса каишка

донкатенева

Ако Сидеров търси контрабандни цигари да отиде през деня на "Женски пазар".При това ще е трезвн.Ама не смее да се захваща с циганите!

Развеселен

време беше

хм

§е той парламента е във предизборна ваканция Койще го свали имунитета тогава? Още е дно потвърждение ,че евсичко е сценарий на сидеров преди изборите да излъже няко да гласува за лудия. Винаги го прави преди избори. Иначе никой не говори за него.

ПЕДРО

На Чуколинка за педерастия ли му измукааанетчето!?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.