Рядка гледка у нас. Президент, премиер и председател на парламента заедно.

На фона на оплакванията на държавния глава, че правителството го "бойкотира" и на непрестанната война с депутатите от БСП и ДПС, Росен Плевнелиев, Пламен Орешарски и Михаил Миков ще застанат днес рамо до рамо по повод 135-тата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

То ще бъде отбелязано с тържествено заседание Народното събрание. 

Заседанието ще започне в 10.00 часа на 16 април 2014 г. и ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще се обърне с приветствие към народните представители и гостите на парламента по повод годишнината. Изказвания ще направят и представители на парламентарните групи.

На тържественото заседание са поканени президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът, министър-председателят Пламен Орешарски и членовете на Министерския съвет, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, ръководители на държавни институции, представители на местното самоуправление, на академичните среди, на граждански организации, бивши председатели и заместник-председатели на Народното събрание, отбелязват от парламента.

Гост на Народното събрание ще бъде Негово Светейшество Патриарх Неофит.