Албания се класира директно за европейските футболни финали догодина във Франция. Тимът спечели с 3:0 като гост на Армения и зае второ място в група I, а първото е за Португалия. "Мореплавателите" спечелиха с 2:1 мач без значение срещу Сърбия в Белград. Дания остана на трета позиция и ще играе на бараж.

Настъпи развръзка и в гр. F. Северна Ирландия взе визи за "Евро 2016" още преди дни, а снощи Румъния очаквано разби Фарьорските острови с 3:0 и ще придружи островитяните, които направиха 1:1 на терена на Финландия. Унгария направи драматично 3:4 с Гърция под Акрапола и отива на допълнителния плейоф.

В група D на Германия стигаше и равен у дома срещу Грузия, а световните шампиони взеха своето с 2:1 и оглавиха класирането. В пряк сблъсък за 2-3 място Полша би Ирландия със същия резултат. Победният гол заби... Роберт Лавендовски в 42-ата минута. Ирландците са на бараж.

Така до момента класиране си осигуриха следните 16 отбора (по азбучен ред): Австрия, Албания, Англия, Белгия, Германия, Исландия, Испания, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Северна Ирландия, Уелс, Чехия, Швейцария и домакинът Франция.

Най-добрият трети също ще се класира директно, а останалите осем ще играят на баражи на 12 и 17 ноември. Жребият е на 18 октомври.