Скандалът с ЕГН-тата продължава да се вихри с пълна сила, след като се оказа, че и двама депутати са открили имената си в подписки на чужди политически сили.

Двама в парламента

Народната представителка на ГЕРБ с два мандата Ирена Соколова установила с ужас, че фигурира като поддръжник в подписката на "България без цензура".

"Искрено се надявам, че става въпрос за грешка в системата, наистина искрено се надявам. В противен случай ще изискам от ЦИК копието от подписката на ББЦ, за да удостоверя, че не съм се подписвала в нея. След това ще поискам прокурорска проверка по случая", коментира пред Клуб Z Соколова.

     Румен Йончев

Тя обаче не е единственият пострадал от аферата депутат. Лидерът на ЗНС Румен Йончев, който бе от червената парламентарна група, а в момента е независим депутат, припознат от Николай Бареков, обяви, че се е появил в списъка за регистрация в ЦИК на "Синьо единство" на Надежда Нейнски и Христо Панчугов.

 

И омбудсманът в кюпа

 Константин Пенчев

Също днес "с учудване" омбудсманът Константин Пенчев установил, че се е подписал за

явяването на изборите на "Национал-демократична партия". В писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, до вече бившата шефка на Комисията за защита на личните данни Венета Шопова и до шефката на ЦИК Ивилина Алексиева, Пенчев пише: "Декларирам, че не съм подкрепял регистрацията на нито една партия, коалиция или инициативен комитет за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент." 

 

Фалшификация с обратен знак

 Румяна Бъчварова

 

Бившата шефка на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова също пропищя от фалшификация, но... с обратен знак. Социоложката се възмути, че съвестно се е подписала за явяването на ГЕРБ на изборите, но подписът й отсъства от регистрите на ЦИК.

"За сведение на ЦИК. Лично съм се подписала и съм си дала ЕГН. При двойната проверка, не излизам в нито един списък. Ако ще е така и с резултатите от гласуването...", написа Бъчварова във фейсбук.