Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН – Баварският премиер Хорст Зеехофер и неговият кабинет настояват федералното правителство на Ангела Меркел да наложи ограничение за приемане на бежанци. В противен случай ще бъде внесена жалба в Конституционния съд с аргумента, че кабинетът в Берлин поставя под заплаха правомощията на федералните провинции и така парализира дейността им.

Това се посочва в официално съобщение на правителството в Мюнхен след негово извънредно заседание, проведено днес.

Баварският премиер заяви пред журлналисти:

“Ние сме на категоричното мнение, че миграционният поток трябва да се ограничи и да е под контрол, ако искаме да има яснота във Федералната република.”

Същевременно Зеехофер призова официален Берлин към извънредна мярка – бежанци да се връщат директно от границата. Ако и в това отношение няма реакция, то Бавария, която официално се нарича Свободна държава Бавария, си запазва правото да предприеме съобразнени с положението мерки. Това пък ще рече, че ще действа самостоятелно.

Това в Германия е допустимо, но при условие, че не се погазва федералното законодателство.

Кабинетът в Мюнхен излиза и с категорична позиция, че правителството на Меркел трябва да спазва Споразумението от Дъблин – кандидатите за политическо убежище да се връщат в онази държава от ЕС, където те за пръв път са стъпили на европейска земя. В повечето случаи това са Гърция и Италия.

Мюнхен поставя на Меркел и ултиматум – нейното правителство да изпълни решението на Европейския съвет до ноември да бъдат изградени Hot Spots (горещи точки) в Гърция и Италия, където бежанците да бъдат регистрирани. Настоява се също официален Берлин да наложи и едно ограничение – да се преустанови практиката на «събиране на семейства». Да поясним: ако бежанец получи политическо убежище в Германия, той има право да прибере цялото си семейство, което също се поставя под закрила във ФРГ. Така често пристига по един член на семейство, получава убежище и в Германия идва цялата рода по права линия.

Кабинетът в Мюнхен реши също заради многото пристигнали бежанци в Бавария да се разкрият нови 3700 щатни бройки в администрацията, полицията, правосъдието и в училищата. За целта само за идната година се предвиждат 489 милиона евро.

Бавария ще разработи и собствен интеграционен закон. В него ще залегнат основни парвила и ценности, задължителни за всички – за местни граждани и мигранти.

Наред с това кабинетът реши до 2019 г. ежегодно да се изграждат по 6000 до 7000 нови общински жилища.

До края на 2016 г. на 20 000 мигранти трябва да се осигури професионално или друго обучение, а до 2019 г. 60 000 души да са интегрирани на трудовия пазар.

Хорст Зеехофер изрази дълбокото си убеждение, че с приетата днес извънредна програма неговото правителство отговаря на нуждите и изискванията не само на населението на Бавария, а и на мигрантите, пристигнали да търсят закрила.

Зеехофер обаче предупреди:

"Ако интеграцията не ни се удаде, то това би засегнало основно малките хора."

Ключови думи

Коментари

Тези, които заплашват, обикновено не вършат истинска работа. За съжаление.

"Заплашва" - тази думичка използват тукашните журналя, бъди сигурен, че нещата не са казани със заплаха. Просто са казина с тон, от който става ясно, че и на толерантния германец започва да му писва от "бежанския" проблем! Не съди за тамошните политици по нашите! Особено за тези в Бавария!

Зеехофер е коалиция с Меркел и КАТЕГОРИЧНИЯ НЕГАТИВЕН ТОН е правилен. Меркел се изцепи, направи политическа грешка и сега се опитва за пореден път да излезе суха от водата. Опита се даже да се кандидатира за Нобелова награда за мир, като награда за грешно решение. АМА НЕ СЕ ПОЛУЧИ!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.