Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Банкерът Цветан Василев заяви в интервю пред ТВ 7, че част от министрите в настоящия кабинет на премиера Бойко Борисов са под контрола на ДПС. Като пример за такъв министър той посочи Владислав Горанов.

"Цинизмът на това правителство е толкова голям точно заради това, че аз не знам каква част от министрите на Борисов са негови министри и каква част са под контрола на ДПС. Със сигурност има министри, които са повече под контрола на Пеевски и компания, отколкото на Борисов. Аз съм бил активен участник в живота при предишното правителство на Борисов, знам всичките отношения на Горанов с Пеевски. Не е случайно пиене на кафе, но по няколко пъти на ден и не на едно и също място. Сега може да са променили начина на комуникация", заяви Василев.

За пореден път той защити дейността на Корпоративна търговска банка (КТБ),

"КТБ беше сред най-виталните банки в България. Аз трябва да докажа невинността - моята и на моите колеги. Да докажа, че моделът на КТБ не само не е бил порочен, а е бил един от малкото, които са могли да поставят банката в нормални условия на работа в кризата. Ако някой си мисли, че банките са някакъв оазис на спокойствието при тази икономическа ситуация дълбоко се заблуждава", каза Василев.

Според него в момента най-сериозният бизнес в България е брокерският бизнес, свързан с КТБ.

"Брокерска компания "Пеевски", брокерска компания "Сталийски"... И пред очите на сляпото общество и пред очите на сляпата прокуратура. Да се види, че точно онези оръдия на прокуратурата са сред основните, разграбващи активите. Чрез серия от безумни цесии, на които само се намигва от правителството, активите отиват в някой джоб. Оказва се, че всички са продавачи, всички са собственици", поясни Василев.

Според него в банката все още има активи за минимум 2 млрд. евро и тези активи могат да бъда осребрени при волята на държавата и останалите кредитори.

"Ако говорим за план той не е планът "Барбароса". Ситуацията след КТБ и опустошенията след КТБ могат да се окажат като ситуацията в Германия след Втората световна война. Незаивисимо от всички свищовски опити на Владислав Горанов да залъгва "Юростат" бюджетния дефицит е 3,8%. Ако приемем за невъзвращаеми средствата от държавата, свързани с КТБ, отиваме към 8-9% бюджетен дефицит", обясни Василев.

Според него с обединяване на усилията могат да бъда възстановени до голяма степен средствата, които са изплатени от Фонда за гарантиране на влоговете чрез откупуване на работещите активи на КТБ, като се използват събраните средства до момента в банката. Василев изчисли, че към момента има 500-600 млн. лв. събрани от КТБ, които са в Булбанк и отиват "по знайни и незнайни адвокатски кантори.

Василев уточни, че  не говори за възстановяване на КТБ, а за план за намаляване на щетите.

Очаквайте подробности!

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Тц, тц, тц, имаме си финансов министър в сянка. Жалко, че се налага от странство да се изказва. А иначе е такъв честен човек и всички така силно му вярват. И чудесен банкер, отговорен собственик, хубаво пее. Язък.

Импала

Тоя път много подрани. Очаквахме го в деня за размисъл

DogWoman

Аз съм учудена, че не се кандидатира за кмет тази светла личност. Щом може Пиже и Водката... що да не може и Цветан Василев?

дебелян пеевский

Кучетата и кучките излишно лаете и се косите. Рапоня е на същия каиш, на който сме аз и свищовското финансово чудо и на който беше и Цв. В.

Деян

Това сатанизиране на Пеевски става вече досадно. Не е възможно да има един главен виновник за дереджето, до което достигнахме. Пеевски е машата, която се държи от други ръце. С други думи, предлагат ни една кукла на конци и всички ние вкупом въздъхваме с облекчение, че видите ли, злият гений на Родината най-сетне е разобличен. А там, зад кулисите потриват радостно ръце ощастливени от нашата наивност.

DogWoman

Отдавна е досадно. Но още по-идиотски са опитите за издигане на "пиедестала на достоверност" на неговия бивш ортак. От всичките оплетени свински черва засега се взираме само в дебелото черво и апендикса, а останалите си функционират тихо и безотказно.

eeeee

Е, ти пък? Естествено, че Пеевски е маша. Нарицателно. Това се знае. Както се знае и кой е задкулисието зад него. Търси го по оста Банкя-Бояна. От Марс ли падаш?

дебелян пеевский

Прасомолците са винаги тук в моя защита ;) Тенкю, Радеянчо, обади се да ти върнат комисионната от десетте бончета.

Смехурко

"Банкерът предлага на премиера план за намаляване на щетите от КТБ" Тръгнал да дава предложения тоя льольо , сети се повече от година след като разтърси цялата ни банкова система и после се покри като мишка

Фонда за гарантиране не му е работа да изкупува активи. Освен това нали беше 1 евро или долар, що 600 милиона?

:) Путинките пак не случиха на публика.

За това, което са подготвяли Цв.Василев и Пеевски, се лежи в затвора! Просто по-страхливият издаде по-наглия!

тиквата с магнолиите

Е къдее сега безстрашния Буда да ни светне кой кой е и истина ли е казаното, защото на мен казаното ми звучи като истина. Или пак се скри докато кукловодите му излъскат имиджа.

koooo

Е, добре де. Само ми обясни как правиш бизнес в Сърбия и там не си плащаш данъците, тока, заплатите на работниците! За другото може да си прав, но си от същия сой - менте банкер, излюпил се под крилото на Костов и компания, изпрал парите на всички правителства.. Сега сърбите ли са ти виновни също, какво ще кажеш? Иначе тука си ги знаем и Борисов, и Костов, и Станишев... и всички.. и ти също игра с Делянчо, ама той се оказа най-играч от играчите, виждам, че и Боко му треперят краката, кой знае какви компромати се държат в сейфове по Сейшелите.. Там Илия Павлов е помогнал в събирането

coolguy

Едно не мога да разбера - Василев има план за намаляване на щетите за вложителите и това е основният акцент на интервюто. А коментарите са кой бил той, ама защо сега, ами той не сатанизирал ли Пеевски...Ами не е ли по-добре да се оправи тази каша с цесиите, да се върнат парите на хората, да спре да се краде? Явно обществото си заслужава мафията, която го управлява!

дебелян пеевский

Щом не можеш, да ти го обясня. Вложителите вече нямат щети за намаляване -- те си получиха гарантираното. Кашата с цесиите Цв.В. не може да я оправи -- тя беше работа на БНБ, там решиха да ги признаят, оттук нататък е работа на съда. Ерго, Цв. В. не може да направи нищо, нито легално, нито на практика. Целият тоя плач е от отчаяние, че връзките му вече не работят и в смисъл дано некой кандише да го ползва за таран и да му даде политически чадър, за да се върне. Остава да видим дали ще се намерят такива глупаци, разправяха навремето, че Цв. В. бил близък с Лаборанта, та може това да е апел към подлаборантните.

Темза

Всички знаем, че това интервю след всичко беше нелепо и сякаш след като сме в предизборна кампания трябва да примемаме наред с плакатите със слънчеви очела и предложения от човек, който ще е по-добре да отговаря в съда.

tibia

Не знам точно каква е икономическата експертиза на г-н Василев, но разбрахме / чрез адвокатите му/, че не може да пее македонски песни. Една бивша ДС служителка /страстна привърженичка на Цветан и цесиите/ заяви, че ще съди даже Европейската комисия. Може би е непоносимо за бившия банкер да гледа как други крадат това, което той с "виртуозна" финансова фантазия си беше приготвил за .....крадене! Ужасно е, съгласете се! Единственият ефект от интервюто /не подценявайте старите кучки/ ще бъде изчезването на Пеевски по схемата Христо Бисеров. Аз се сещам кой печели, предполагам и вие. Когато 15 години си позволявал на най-долнопробната част от т.нар. медии, да ти се качат на главата /все едно дали около тебе хвърчат плюнки или лиги/, е време и ти са ги качиш на нещо бързо и неуправляемо. Шейна, например!

Николов

Момчета, кой беше тоя Сталийски?

Мюре, ама пусто не кълват. :)

Шарли ептен

Любовникът на Моника Станишева! Шегувам се. Само гей може да й е любовник! Сталийски е мъж /фактическо съжителство/ на Вили Сечкова. А Вили Сечкова беше отрак с Кошлуков в една печеливша продуцентска фирма, която Бареков "купи", за да си прави турнетата с Нешка! Очакванията, че Цветан Василев щял да взриви държавата, след като проговори, започва да прилича на задръстена тоалетна, в която банкера е залостен, а клекалото вече прелива. Не знам дали следва продължение, ама да видим.....

вложител

А казаха, че на гербарските тролчета ще им спрат финансирането след като хванаха списъците на отчет при Цв.Цв. Или това тук са депесарския контингент? Що не пишете на турски бе джанъм, че да ви е по-лесно?

Оги

"Банкерът предлага на премиера план за намаляване на щетите от КТБ" Ей голям наглец е този човек! Нали заради него се стигна до това положение, какво се прави сега на спасителя в ръжта???

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.