"Жегата" за боса на ФИФА Сеп Блатер се усилва все повече. Етичната комисия на световната футболна централа излезе с предложение швейцарецът да бъде отстранен за 90 дни, докато срещу него тече вътрешно разследване, пишат световните агенции.

Информацията не е официално потвърдена, но и не е отречена. Един от съветниците на Блатер потвърди за процедурата пред "Гардиън". Решаващата дума в петък ще има германският съдия Йоахим Екерт. Той трябва да одобри предложението или да го отхвърли. Покрай всичко, което се случва във ФИФА напоследък, вторият вариант изглежда малко вероятен. 

Неотдавна швейцарската прокуратура започна две досъдебни производства срещу Блатер - заради съмнителен договор за тв права и за неправомерно изплащане на 2 милиона швейцарски франка на Мишел Платини. Босът отказа да си тръгне, само увери, че ще сътрудничи на разследването. Той не пожела да подаде оставка и в края на миналатна седмица, когато три от най-големите спонсори на ФИФА открито се обявиха срещу него. 

А Йоахим Екерт бе замесен в скандал през миналата година, когато отказа да одобри и публикува скандален доклад на бившия шеф на Етичната комисия на ФИФА - Майкъл Гарсия. Бившият щатски прокурор подаде оставка. Твърди се, че именно тогава са започнали процесите, довели до разкритията и арестите във футболната централа.