Дисциплинарната комисия на БФС наложи поредните тежки наказания и глоби за различни провинения от последните кръгове на "А" и "Б" група. 

Сред санкционираните е тимът на Бойко Борисов - "Витоша" (Бистрица). "Тигрите" са лишени от домакинство за една среща заради сбиване на агитката тима с тази на "Марек" (Дупница) от "Б" група. Двубоят бе прекратен при 0:0, след като в мелето се включи и футболистът на домакините Николай Божов. Впоследствие наказанието е заменено със забрана да се играе пред публика.

Божов е лишен от състезателни права за две срещи. Бойко Борисов не игра за "Витоша" в този сблъсък. 

Рекордьор в глобите този път е ЦСКА - армейците ще се бръкнат с 5000 лева. С хилядарка по-малко пък ще олекне касата на "Ботев" (Пловдив). Санкциите са заради "нерегламентирано използване на пиротехнически изделия" и хвърлени предмети. 
Не е подминат и "Левски", който трябва да възстанови щетите на стадиона на "Лудогорец", причинени от запалянковците на "сините" по време на мача в Разград (2:0).

Вече е официално - капитанът на отбора от "Герена" Станислав Ангелов е аут за два двубоя, като така ще пропусне дербито с ЦСКА в понеделник.