Руският президент Владимир Путин ще отпразнува днес с хокеен мач 63-ия си рожден ден, предаде Нюз.Ру.

Това съобщи пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Путин ще отбележи празника си в черноморския курорт Сочи, без да взема почивен ден. Откакто е на власт от 2000 г. насам, той си е вземал почивка на този празник само миналата година, когато се уедини в сибирската тайга.

Президентът ще участва в мач от Нощната хокейна лига, обединяваща аматьори от цяла Русия. На леда в залата в Олимпийския парк в Сочи ще излязат редица политици и бизнесмени. Сред тях ще бъдат военният министър Сергей Шойгу и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов. Ще играят и прославени хокеисти от миналото като Александър Якушев, Павел Буре, Александър Кожевников, Виктор Шалимов, Александър Могилни.

80 на сто от руснаците вярват на Путин, съобщи Интерфакс навръх рождения ден на президента, като цитира резултати от допитване на центъра "Левада". Само 7% заявили, че той не заслужава доверие.

Преди година процентите за и против бяха съответно 79 и 4.

Друг вестник - безплатният Metro, предложи на страницата си в социалната мрежа "В контакте" хората да разкажат за своите сънища с участието на Путин. Ето и някои от разказите.

"Веднъж сънувах, че седя на пейка в парка и ми е мъчно, че не мога да си намеря работа. След това видях, че към мен идва Путин. Той седна до мен и ми каза: Не тъгувай, ще си намериш работа и всичко ще бъде наред." И наистина, след известно време се уредих на работа."
Наталия Резник, 24 г.

"Сънувах такъв сън. Идва при мен Путин и ми казва: "Направи ми кафе." А аз му отговарям: "А аз не умея да използвам кафемашината." Той извади указанията и казва: "Дай да се оправяме заедно." И ние точка по точка започнахме да четем и с общи усилия изтискахме от нея прекрасно кафе."
Елена Черковец, 31 г., счетоводител

"Стоях и чаках тролея. Той пристигна претъпкан. Путин и Медведев се качиха последни, а аз така и не се качих."
Мария Любимова, 19 г., студентка

"Веднъж сънувах, че Путин е безсмъртен и дори не старее, а аз по някакъв начин работя за него със звание генерал-полковник. Беше някакъв глупав сън."
Иля Александров.