Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Авторитетното списание "Форбс" публикува статия, озаглавена "Фалитът на българската КТБ: Разказът на бившия собственик". В нея авторката Франсис Копола разказва за свой разговор с бившия собственик на банката Цветан Василев и представя неговата версия за случилото се.

Според журналистката информациите в България са, че срутването на банката е резултат от скарването между Цветан Василев и медийния олигарх Делян Пеевски и те вярват, че това е така.  

"Олигарсите се карат и малките хора страдат", ми каза мой източник. 

На разговора с Василев, за който се уточнява, че е бил през август, Копола чула доста по-различна история.

"Делян Пеевски е просто един от инструментите, които българската политическа мафия използва, за да рекетира българския бизнес - видимата част на голям айсберг от корупция. Политическата мафия се опитва да представи случилото се с КТБ като личен конфликт между мен и Пеевски, което абсолютно не е вярно. Аз имах конфликт с политическата мафия, управляваща страната и която ме изнудваше и заплашваше много години", казва Цветан Василев пред "Форбс".

Според него КТБ станала "жертва на алчността на българската политическа мафия, която контролира задкулисно повечето държавни институции".

В заключение "Форбс" отбелязва, че най-вероятно никога няма да узнаем истината за КТБ, но версията на Цветан Василев звучи достоверно.

"Българската корупция е легендарна и е публична тайна, че политиците и медиите в България се контролират от българската мафия, която не би имала проблеми, ако наистина е решила да срути банката, защото така и е било изгодно", завършва публикацията.

Ключови думи

Коментари

Радев

Докато Василев не извади файловете, спекулациите няма да престанат. Аз също съм по-склонен да вярвам на него, но пропагандната машина на Пеевски към момента заглушава истината за КТБ. Крайно време е Мустака да проговори.

Ми да дойде да го обясни на тия, дето си загубиха парите в банката му...

Бай преводач

Във Виена? И вие ли ползвате софтуер за превод като ДСБ? :)

Версията, че конфликтът не е личен, противоречи на предишната негова собствена, но няма значение, защото е вярна. Два инструмента не могат да имат личен конфликт. Сега остава да обясни как един инструмент изнудва друг докато работят комбина над една и съща каца толкова много години. Интересно е най-вече защо не се "скараха" 2008-ма, 2009, 2010, 2011, 2012 или 2013, а чак 2014.

Аз

Знайно е,че Цветан Василев е в Сърбия, дава интервюта, говори си с този и онзи и в този смесъл може ли някой да каже по каква причина присъства в сайта на Инетрол с издирваните лица?

Бисер

Много ме радват разни такива платени публикации на Василев. Сега поне реши да разнообрази канала - не е през леля Вера, а чак през Форбс.

ppp

Ясно е, че Василев се прави на жертва, но всички са запознати с неговия политически проект - Бареков.

Нора

Не проблем, че Василев е имал политически проект - всеки има право на това , да избира и да бъде избиран, а не само тези, които вече са се докопали до властта и не смятат да излизат от нея. Проблемът му е, че избра за своя проект компрометирана фигура като Бареков. Това вече си е груба грешка! А иначе - като гледам как добре Цветан Василев си управляваше банката - как хем плащаше на ВСИЧКИ клиенти прилична лихва за парите им в банката му,но не си купуваше скъпи коли, яхти и самолети, а си купуваше предприятия, които НЕ ПРЕДАВАШЕ ЗА СКРАБ, а реновираше и пускаше да работят на пълни обороти и като го сравнявам с Домусчиев например,с Делян Пеевски, с някои други крупни бизнесмени, дето все не можем да разберем какъв точно им е бизнеса и как е започнал, си мисля, че един менаджер като Василев щеше да ни се отрази благотворно, но не би! На нас не ни се разрешава да ни управляват умни хора, а уязвими такива,с петна в миналото, на които лесно ще им потегнат верьовките при нужда!За съжаление!

:)

Европейските избори и КТБ, друго не ви трябва за анализ. Путин печели европейските избори у нас и КТБ живее. Путин губи - КТБ изчезва. Екстраполирайте свободно, и напред, и назад във времето. :)

Цветен

Понеже в България няма кой да му се върже на небавилиците, явно Мустака е решил да търси балъци зад граница, които да убеждава в своята невинност. Освен това, явно и самият той е бил част от тази политическа мафия, след като дълги години всички държавни пари бяха наливани в именно в неговата банка - пирамида.

Алберта

„Аз имах конфликт с политическата мафия, управляваща страната и която ме изнудваше и заплашваше много години” Ей това изречение ме съсипа от смях. Значи докато беше част от политическата мафия самият Василев не казваше нищо. Мачкаше бизнеси и изкупуваше медии с източвани пари, организираше предизборни кампании за милиони на Бареков. Сега като изпадна от схемите, вече има политическа мафия и той е горкият е нейна жертва. По-лицемерен човек освен Василев не познавам. Даже задминава и Бареков по наглост и лицемерие.

Мишо

Като искате да чуете истината, гледайте ТВ7 в четвъртък и петък. А дотогава вадете дъждобраните, защото л@йнометите ще ви засипят обилно с екскременти.

15/15

Статията е вярна, но едностранчива и пропуска два съществени момента: 1. Историята на г-н Василев не започва през април 2014 г., а много преди това. Същият господин е ЧАСТ от същата тази мафия, която се разправи с него, а не обикновен инвеститор. Защо други богаташи не се подадоха на изнудване? Защото Василев си продаде душата на дявола и той го направи голям. Политическата мафия показа на икономическата кой кара влака. 2. Господин банкера говори безлично за политическа мафия, която управлява, но не казва името на тази политическа мафия, а то е ДПС и БСП. Тея са неговите авери, които му дадоха големия бизнес, после си го поискаха обратно.

Чест

Истината никога не е едностранчива и ако г-н Василев радееше за нея, а не само за себе си, както е видимо от статията, той щеше да изложи факти и конкретика и от преди фалита на КТБ, защото ако КТБ функционираше по правилата, това наистина нямаше да се случи. Неговото поведение на отстъпление след това в родната ни съседка също не му прави чест.

ass

ЦБ с начала года отозвал лицензии у 64 банков с общим объемом вкладов в 250 млрд руб - Сухов

Ивона

А ти дето източи 4 млрд лева.Не срина КТБ .Ето докато има такива престъпници на свобода като Василев ,няма да се оправи нашата държава.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.