Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цигарите ще скочат с 20 до 60 стотинки от 2016 г, след като Народното събрание вчера одобри на първо четене нов 3-годишен график за повишаване на акцизите, предложен от кабинета. Както заяви финансовият министър Владислав Горанов в началото на септември, евтините цигари ще поскъпнат повече от тези, които са над 5,35 лв за кутия.

Специфичният акциз ще бъде намален - от 101 лв. на 70 лв за 1000 къса. Увеличението е в пропорционалният акциз, който досега беше 25%, догодина ще стане 38%, а през 2018 г - 42%. Първоначалният график предвиждаше само увеличение до 28% за 2018 г.

Причината за повишаването е, че трябва да достигне минималните за ЕС нива. Това ще донесе 119,3 млн. лева в повече на бюджета.

Депутати както от опозицията, така и от управляващите разкритикуваха промяната, тъй като предишния план за вдигане на акциза бе приет едва миналата година.

Странната мярка за ограничаване на контрабандата - да се забрани съхраняването и пренасянето на повече от 40 ръчно свити цигари, също мина първо четене.

Заедно с цигарите скочиха и акцизите върху течните горива за отопление. Ставките ще бъдат изравнение с тези, които се ползват за автомобили. Това щяло да спре измамите, при които след изписването им като горива за отопление, хората ги ползват като моторни горива, обяснява се в мотивите на законопроекта.

Ключови думи

Коментари

222

В Ню Йорк една кутия цигари е 13долара,така че няма проблем,при нас все още е супер цената!

Булгартабак

Естестевно, че ще поскъпнат! Уродливото 180 - килограмово туловище, Пеевски, е дал нареждане на лакеите си във второто СИКаджийско правителство - Владито Горанов и началника му - една мутра от Банкя, и те, завалиите, са клекнали! А къде ще ходят, че няма да клекнат на агент Сава и на тлъстия му касиер, мамин Делянчо? Позор! Срам и позор за банкянската мутра и за финансовия му министър - жалкото нищожество Горанов, назначен в това престъпно правителство лично от онбашията от сараите! Добре де, мутро СИКаджийска! Ти защо не опонира на кукловодите ти от ДПС? Защо веднага се съгласи? Защо не им каза, че сегашната им печалба от половин милиард годишно само от контрабанда на незаконни цигари от "Булгартабак", им е предостатъчно! Известно е, че "проклятието на Блъгария", отвратителният изрод Доган, най-мръсната, най-коварна и най-гадна персона в по-новия ни политически живот, е ненаситен, алчен и безскрупулен простак! Но ти, защо веднага му клекна, че и със сигурност си му ударил един език по насран я задник? Защо бе, мутро СИКаджийска? Защото те е страх да не си отвори устата, нали? Че стане ли отва, веднага ще се озовеш на политическото бунище, тоест - зад решетките! Винаги тем ти е било мястоСо, ама, мадридският комарджия, този международен измамник и аферист, той те натресе на нещастната ни България! Нищо, и твоят ред ще дойде, и твоят, и на агент сава, и на дебелака Пеевски, и на майка му, и на финансовия ти министър, и на цялата ви престъпна сган, наречена ГЕРБ! Колкото и да обикаля градове и паланки неграмотният ти физкултурник с 6 - те апаратамента, колкото и да дрънка глупости и простотии, колкото и да се правят наивници и глупаци, че ум вярват, и вашият край идва!

Добра новина! Тази отрова-цигарите трябва да бъде забранена, а пушещите цигари-обявени за наркомани, и пращани в затворите. как така-пушиш канабис-отиваш в затвора, а пушиш по-опасния тютюн-и няма затвор?

Учудващо как все гоним цените на ЕС за щяло и нещяло и сме толкова послушни, когато "трябва и се налага", само заплатите и нормалния жизнен стандарт не мърдат!!! Дали пък като се налеят милиони лева в бюджета най-сетне ще има справедливо за всички?! :)

знаещ

E, то още отсега се знае: НЯМА ДА ИМА... Днес краденето вече има нови измерения: краде се за запълване на пространства с размери на минимум двустаен апартамент; крадат се средства от порядъка на 7-8 цифрени суми - да има за правнуците от 4-то и 5-то поколение...

Лилето каза: 20 милиарда до 2020 в строителство. Което ще го изпълняват петте приватизирани от "наши хора" държавни фирми. Там ще отидат мильоните левове, а за тебе - един справедлив КУР, да го ближеш.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.