Кристиано Роналдо записа няколко постижения за историята снощи в Шампионската лига. "Реал" (Мадрид) спечели с 2:0 срещу "Малмьо" в Швеция, а португалецът вкара и двата гола, които са под номера 500 и 501 в бляскавата му кариера. В сметката са попаденията на Роналдо за всички отбори, за които е играл.

Нападателят изравни рекорда на Раул по брой голове за "Реал" - по 323. И е въпрос на много близко време да го надмине. При това испанецът ги е отбелязал в 741 мача, докато Роналдо в едва 308.

Кристиано вече има 67 гола за "белия балет" в Шампионската лига от 65 срещи. Или общо 82, докато контузеният в момента Лео Меси е със 77 в турнира.

В другия мач от група А "Пари Сен Жермен" срази "Шахтьор" с 3:0 като гост. 

Снощи английските отбори имаха по-добър успех, отколкото във вторник и макар и трудно стигнаха до много важни победи. 

В гр. В "Манчестър Юнайтед" обърна "Волфсбург" с 2:1, след като губеше в резултата. В същата група ЦСКА (Москва) измъкна 3:2 от ПСВ "Айндховен". Така и четирите отбора в квартета имат по три точки - от по една победа и загуба.

В карето на водения от Станимир Стоилов "Астана" - С, "Бенфика" обърна "Атлетико" насред Мадрид - 2:1. Припомняме, че казахстанците направиха 2:2 с "Галатасарай", а Мъри спечели първата си точка в Лигата.

Нощта на Роналдо и обратите допълва "Манчестър Сити". И гражданите губеха с 0:1 на терена на "Борусия" (Мьонхенгладбах), но в крайна сметка стигнаха до 2:1. Победният гол реализира Серхио Агуеро в 90-ата минута. В другия мач от гр. D "Ювентус" спечели с 2:0 срещу "Севиля".