Президентът на ФИФА Сеп Блатер се върна тази сутрин на работа, след като в края на миналата седмица швейцарската прокуратура му повдигна две обвинения. Едното е за "престъпна безстопанственост" и "злоупотреба със средства". Другото е "неправомерно плащане" на 2 милиона швейцарски франка към Мишел Платини, който му е бил съветник.

Адвокатът на Блатер разпространи съобщение, в което казва, че босът на футбола се е срещнал с подчинените си и ги е информирал, че ще сътрудничи на властите. И че ще докаже невинността си. Също така той няма намерение да си тръгне още сега - ще остане най-малко до извънредния конгрес в началото на следващата година.

Междувременно етичната комисия на ФИФА изключи доживот от футбола бившият си вицепрезидент Джак Уорнър, който е подсъдим по няколко параграфа, след като беше сред първите арестувани миналата пролет по корупционния скандал. Едното обвинение към Блатер е именно за сключен договор за тв права между ФИФА и Уорнър.

Междувременно Мишел Платини също реагира и обяви, че не е нарушил правилата - плащането към него е било напълно законно.