Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Създателят на фейсбук Марк Зукърбърг обяви планове да докара интернет във всички бежански лагери на ООН, съобщи Би Би Си. В реч пред форума на ООН в събота, Зукърбърг каза, че достъпът до мрежата ще помогне на хората да получат помощ, както и да се свързват с роднините и приятелите си.

Той сащо така съобщи, че "Фейсбук" ще участва в нова кампания, чиято цел е да направи интернет достъпен за всеки човек на планетата до 5 години.

"Интернет ще помогне на ООН да постигне плановете си за развитие и да изведе хората от бедността", казва Зукърбърг.

Съмишленици на кампанията, известна като "Декларация за свързаност" (Connectivity Declaration), са рокзвездата Боно, актрисата Шарлиз Терон, бизнесмените Бил Гейтс и Ричард Брансън, както и един от създателите на "Уикипедия" Джими Уелс.

Около 3 млрд. души по света са свързани с интернет, но целта на кампанията е да осигури достъп за останалите 4 млрд.

Зукърбърг казва, че за през септември за първи път потребителите на фейсбук са преминали бройката от 1 млрд.

Ключови думи

Коментари

...

Е така де, Обама ни доведе бежанците, естествено, че Зукърбърг ще ги снабди с интернет. Да не би случайно да се върнат :)))

И да не останат извън контрол ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.