Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Папа Франциск предизвика снощи истински фурор във Филаделфия, щата Пенсилвания. На Световния ден на семейството в този пети по големина град в САЩ беше обявен “Фестивал на семействата”. И още – Филаделфия е известен и като “Градът на братската любов”.

Преди папа Франциск да застане на трибуната, на множеството беше раздаден текстът от очакваната му реч с основен акцент повече обществена подкрепа за семействата. Той обаче сложи настрана писания текст и говори свободно, емоционално и с присъщото си чувство за хумор.

Той нарече семейството “фабрика на надеждата”.

“Нека да се грижим и да защитаваме семейството, защото става въпрос за бъдещето ни. В семейния живот може да хвърчат чинии, децата може да предизвикват главоболие, за тъщи и свекърви изобщо няма да говоря. Въпреки всичко си струва да се бориш за семейството си”, изрече Светият отец под бурните аплодисменти на стотици хиляди присъстващи.

Той призова хората от цял свят да отстояват семейните ценности:

“В едно семейство винаги цари живот, защото Божията любов отваря вратата към живота. След спор никога не приключвайте деня, преди отново да сте сключили мир.”

За днес е запланувана голяма меса във Филаделфия, както и посещение в местен затвор. Така приключва шестдневното посещение на папа Франциск в САЩ.

Той говори и пред Общото събрание на ООН, срещна се с много световни лидери. Според медиите отвъд океана тези дни в Ню Йорк са се събрали десетки светила от областта на политиката, но имало само една истинска звезда – папа Франциск.

Той наистина не престава да изненадва света не само с пословичната си скромност и нетипична за наследника на престола на Свети Петър откритост.

                     Първият албум на папа Франциск.

На 27 ноември т. г. излиза неговият първи музикален албум Wake Up! ("Събуди се!"). Всъщност папата не изпълнява рок парчета. Те, както и грегориански мотиви, са фон на известни негови речи в цял свят, съобщава за американското сп. “Ролинг Стоун” продуцентът Джулио Нерони. Изпълненията са общо 11, първото парче е дало името на музикалния албум – Wake Up! Go! Go! Forward!(“Събуди се! Върви! Върви! Напред!”).

Според продуцента Нерони речите на папата отлично пасвали на съвременната музика. Неговият стремеж бил да представи Франциск  такъв, какъвто е – човек на диалога, който отваря врати и е с голямо сърце.

“Беше истинско художествено предизвикателство да се намери най-подходящата музика към словата на папата”, признава Нерони за “Ролинг стоун”.

Той издава и още подробности. В албума е включена реч на английски, произнесена в Южна Корея. В нея между другото папата казва:

“Никой, който спи, не може да пее, да танцува или да се радва.”

Музикалният фон е рок парче от 70-те години на миналия век, изпълнявано на китара и клавир. Звукозаписната фирма Believe Digital вече пусна в интернет песента, която може да се слуша безплатно.

Сред другите речи на папата, представени в албума, са такива, произнесени на италиански, испански и португалски. Разбира се, на фона на музикални изпълнения.

Приходите от албума ще са за благотворителни цели.

Ключови думи

Коментари

гяур

Папа Франциск дали уточни под "семейство" какво точно разбира? Дали само нормалното такова, или и модерни форми на съпружеско съжителство с еднополов партньор, с повече от двама партньори в съжителство и с включване на други представители на флората и фауната?

Да живее Папата!

Batko

Хубаво говори папата, но да не забравя, че всичко е въпрос на личен избор. И никой не може да отмени това право, просто трябва да се съобрази с него.

Евгени Георгиев

Огнян Дъскарев: "Американските лицемерни медии изпаднаха в истерия от посещението на папата в Америка. Папата, посредствен ляв активист, произнесе две сиви, скучни речи в Конгреса на САЩ и в ООН за глобалното затопляне /доколкото го има/, уж причинено от хората. Аргументите на Франциск са мухлясали и глупави – глобалното затопляне било уж най-голямата пречка пред бедните /това е дебела глупост – сп.соц.проучвания затоплянето е 10-12 проблем на бедните, най-големи трудности за тях са – работа, образование, здравеопазване, инфраструктура/. Франциск , естествено, поиска богатите страни да приемат повече мюсюлмани/бежанци/икон.имигранти. Този човек не каза НИТО ЕДНА ДУМА в защита на християните, избивани в Бл. Изток, но покани щедро мюсюлманите/бежанци в католическите енории. Франциск НИТО ВЕДНЪЖ не спомена името на Христа в Конгреса и в ООН, т.е. той изобщо не е духовен водач, а ляв активист."

009

"глобалното затопляне /доколкото го има/, уж причинено от хората"... Ако досега не си забелязал че го има, то по-добре спи и недей да трещиш глупости.

Развеселен

е, след като Огнян Дъскарев е казал...

I

Този Папа, само с появяването си вдъхновява, а излъчването му внушава мир, спокойствие, добрина и човечност. Нима не са това така наречените "традиционни" християнски ценности (които всъщност са общочовешки)? Може би на моменти е по-прогресивен, отколкото се полага на представител на най-консервативната институция на планетата, но този Папа е посланик на обичта към ближния; неговите слова и дела със сигурност ще допринесат за привличането на много нови вярващи. Колко по-хубаво било, България да се откаже от православието...

Ама откажи се веднага от православието бре! Някой да те е вързал насила? Ако изобщо си кръстен...

F1

Нашите днешни страдания са предвестник на това, което вие Европейците и християните съвсем скоро ще изстрадате. Аз загубих моята епархия. Ислямистите отнеха нашите храмове, искат да ни убият или да станем дьонмета. Въпреки това, моята общност все още е жива. Но вие също сте в опасност! Вие трябва да вземете смели и отговорни решения , дори и да противоречат на някои от принципите ви. Ако вие не разберете това достатъчно бързо, скоро ще станете жертва на врага, който приехте в дома си с “добре дошъл”. Амел Симон Нона , Епископ на Мосул към европейците Папата е ляв екстремист. Да ходи да се шиии.....а!

Развеселен

много голям е този папа! Жив и здрав да си ни, отче!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.