За „Левски“ остана една крехка надежда да намери място в турнира Лига Европа. При определени обстоятелства, свързани най-вече с груби грешки на „Литекс“, ЦСКА и „Ботев“ (Пловдив). “Сините” изглеждат примирени в момента. И с поглед повече към следващия сезон. Отвъд провалената 100-годишнина.

Вече има директор и той е един от малкото неоцапани идоли – Георги Иванов-Гонзо. Въпросът е кой ще бъде треньора. Феновете най-вече това питат. Важно си е, въпреки че понякога далеч не всичко зависи от треньора.

А никой не бива да се съмнява, че търсенето на треньор на „Левски“ от известно време е в ход. Още от момента, в който Гонзо се съгласи да се върне. Първата кандидатура е доста висяща – Станимир Стоилов. Те ще излезе на хоризонта само и единствено, ако „Ботев“ не попадне в турнирите. С днешна дата това изглежда по-скоро невероятно.

В интервю за „Канал 3“ Димитър Димитров-Херо, друг от обичайните заподозрени за завръщане на „Герена“, дава доста уклончив отговор. Той бил в добри отношения с Гонзо. Не си затваря вратата, но на този етап не казва нито „да“, нито „не“. Има условия. Малко звучи като „Ела вълчо, вземи ме, но не ме изяждай“... Трудно е да се повярва, че Херо ще остане в „Черноморец“ в „Б“ група. Да не говорим, че там нещата могат да отидат и на по-лоша развръзка.

Мъри и Херо са май единствените български треньори, които ще се харесат на изтерзаните запалянковци на столетника. Едва ли на „Герена“ ще рискуват с други кандидатури на специалисти, които са далеч от „сините“ сърца. В тази връзка на Елин Топузаков се очертава да бъде предложено... да си остане в школата.

А вече се говори за предложени сърби, хървати, румънци... Наддаване да върви. И надлъгване, най-вече между Гонзо и Тодор Батков или който там ще бъде новият собственик. Ако бъде. Новият треньор ще е избор в пресечена точка между компромиса на Батков и добре изиграните карти на Гонзо. Стига да успее да ги изиграе. 

Иванов каза, че големи работи ще стават в Левски от лятото. Ще видим колко големи. Голям нов собственик? Голям треньор, начело на голямо възраждане? Или пък голям провал с голямо събличане...