Надпреварата в заканите между основните политически сили продължава. И лидерът на БСП Сергей Станишев се зарече да спечели повече места в Европейския парламент от опонента си ГЕРБ.

"Ще имаме повече членове от ГЕРБ в Европейския парламент. Борисов да почне да ходи на работа, че за 9, 10 месеца има едно изказване и то процедурно", коментира Станишев след внасянето на документите, предаде пресцентърът на БСП.

Червеният лидер обвърза резултата от евроизборите и с бъдещето на правителството на Пламен Орешарски, което трябвало да получи шанс да продължи.

"Иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид и това не трябва да се допуска", допълни председателят на левицата.

Сергей Станишев заема първото място в листата, следван от Илияна Йотова и Георги Пирински. На четвърто място е Петър Курумбашев, на пето - Достена Лаверн, а на шесто - журналистът от в. "Дума" Александър Симов

"От проведените срещи мога да кажа категорично, че БСП е силно мотивирана и очакваме най-голяма подкрепа за Коалиция за България на изборите и за това ще се борим", каза още Станишев.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за незабавно разпускане на това Народно събрание и провеждане на избори 2 в 1 на 25 май.