Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България още не е искала официално Европейският съюз да създаде на нейна територия „гореща точка“ за приемане и разпределяне на мигранти, съобщи днес говорителка на Европейската  комисия.

Германската канцлерка Ангела Меркел каза по-рано днес, че България е изразила желания да има такава „точка“ по време на среща на върха за миграционната криза в Брюксел в сряда вечер.

Министър-председателят Бойко Борисов обясни по-късно в София, че думите му са били извадени от контекста и че страната ни е поискала европейската подкрепа, която такава „точка“ предполага, в случай, че миграционният натиск върху нея се усили както върху Гърция и Италия.

В отговор на въпрос на Клуб Z говорителката Наташа Берто каза и че Комисията в течение на писмо на турския министър-председател Ахмет Давутоглу, който прогнозира, че към двата милиона бежанци от Сирия в страната му в близко бъдеще могат да се прибавят още 7 милиона, които да тръгнат през Балканите към Европа.

Тя обаче не потвърди прогнозата за очаквания брой на новите мигранти.

Ключови думи

Коментари

Добре, разбрахме, ще сме неофициална "гореща точка". Парите ще ги превеждат по сметка на Рапона, не по държавна сметка в БНБ. Большие начальники разбрались. ;))))

DogWoman

"Тя обаче не потвърди прогнозата за очаквания брой на новите мигранти". Говорителката пък откъде ще знае, за да потвърди или отрече подобна прогноза? ЕС само ги посреща, имам чувството, че вече никой и представа няма откъде и колко хора идват. До един момент ВКБООН държеше поне информационния фронт, та даже обширно обясняваше кои области в кои държави са наистина засегнати от военен конфликт (понеже рядко е цялата територия), но вече и там положението е "грабвайте телата". От толкова информираност накрая никой нищо не знае!

Къш бе, платена герберастийо. Фащайте се с Развеселения подръка и бегом обратно на прокопиевите сайтове.

висок

Привет, тази тема много се раздуха от мурзилките, а очаквам и БСП да поиска КСНС при президента по темата за да плюе. Лайномета работи на пълни обороти и без Бареков! Накрая се оказва че не са компютри а компоти... а Мара не е курва, а Мара е костенурката на зоопарка!

КАК все на нашия премиер думите са извадени от контекста а това което сутрин се каже на обед се обяснява за контекста а ве

а вечер се отрича играе се на тука има тука нема и защо трябва да му вярваме

Вместо да задаваме въпроси и да получаваме отговори, за икономиката, доходите, контрола на разходването на публичните пари и далаверите на мафията, цял ден се дърляме, дали е казал или не боко нещо. Бедните държави и гражданите им са бедни, защото политиците и техните обръчи крадат десетки милиарди вместо да влязат в хазната.

това е далавера на мафията, тъпако.

Радев

Ай стиа вече с тая точка,

Шарли ептен

Непрекъснато трябва да задаваме въпроси! Съвсем друго е, че отговорите не ни харесват. Мога да приема всички критики за Борисов, ако до 2009 г. пенсиите са били 1000 лв., а сега са станали 300 лв., понеже се краде. Кой ни направи бедни - това е въпросът!

ДГД

тролчета вашата злоба ви държи денонощно . Путин дa не е увеличил възнаграждение зa тролене...

ass

Компании РФ дешевеют со скоростью 171 млрд рублей в день на слухах об изъятии доходов

Николов

Значи Меркел лъже. Ах тая Меркел, тая Меркел! Имах аз едно предубеждение ,че не е стока, ама добре,че Борисов ме светна. Брей, да злепоставяш такъв народен закрилник!!!

Сия

Меркел не лъже. Има разлика между изявление по време на срещата и официално искане в писмена процедура.

Да Меркел не лъже. Нашите медии обърнаха резбата по посока на ДС.

Слушам го... Клуб 4-5, шибаняци сте. ББ: "Ние в ЕС се събираме само да кажем колко милиарда трябва да отделим и къде да разселим емигрантите, друго решение, изпреварващото събитията решения не можем да вземем”, заяви Борисов, цитиран от "Фокус"." И е прав. Диалогът с Турция и идеята за изнесени зони на сигурност... Дигнете си очите от винету и бостан и, хм, мислете, ако можете.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.