Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

150 души са убити при блъсканица в началото на хаджа в свещения мюсюлмански град Мека.

Това съобщи АП, като цитира военното министерство на Саудитска Арабия.

390 души са ранени.

Трагедията стана в палатковия лагер "Мина". Там са настанени стотици хиляди богомолци, зошли от целия свят.

Стъплотворението започнало по време на хвърлянето на камъни по Сатаната. Всъщност те биват хвърляни по стена. Обичаят символизира отказа от злото.

Загиналите попаднали в капан и били премазани от тълпата.

На 11 септември в Мека се случи друга трагедия. Тогава кран, който се оказа собственост на семейството на убития терорист Осама бен Ладен, уби 107 души, след като падна върху Голямата джамия в Мека.

Досега в Мека са ставали най-малко шест трагедии по време на хадж. Всеки път са загивали стотици покслонници.

Най-голямата трагедия се случи през 1990 г. Тя взе над 1400 жертви.

Новината се обновява.

 

Ключови думи

Коментари

Мусат не си поплюва.

tyo

МОСАД!! Как успя в една дума да допуснеш 3 грешки. Сигурно, защото си УФТСЪ без собствено мнение

Мусат да не е баща ти?

лупи

Жалко за хората,но тази религия всеки ден ни показва колко е безумна. И как държи хората някъде в Средновековието,за да ги манипулира

Ислямът и ислямизмът са различни неща.

marilin

Нищо против нямам исляма (истинския такъв) нито хората, които ходят на това поклонение, но мисля, че трябва да се направи някаква организация на всичко това, която да не позволява такова стълпотворение по едно и също време. И в развития свят е имало такива проблеми, но хората са го решили по един или друг начин. Мисля, че и при тях това трябва да стане.

IXTHYS

Всички вие широкоскроените говорите за истински ислям. От седмица насам се занимавам с исляма и с четенето на Корана, за да проуча тази религия, и мога да ви кажа, че тя в основата си е сбъркана. Възникването на тази религия съвпада с началото на ранносредновековния арабски експанзионизъм и тя е била ползвана за чисто политическа употреба. Редица сури в Корана са кръвожадни и антихристиянски. Направено е пълно отричане на Новия завет, а именно че Иисус е Син Божи, разпнат и страдал за спасението на душите на всички хора, възкръснал и възнесъл се при своя Отец.

kalamutnik

Това наблюдавам от десетилетия.Мисля,че още от края на70-те БТА ни информираше за десетките,стотиците,а,даже и хиляди жертви,стъпкани,премазани от побесняла тълпа по време на тяхното поклонение пред Бога им. И чаках,чаках да се намери сред тях човек,който да роди мисъл.Мисъл от типа: А не ни ли наказва нашият Бог за това,което вършим! Няма шанс да видим такава мисъл у тях! Това е то!

И в Индия на такива религиозни масовки мрът като мухи. Стъпкани на кайма. Отвратително.

По дискотеки и концерти също!

Иван

Ислямски свине.

Николай I

Снимките не ме разстройват, а ме отвращават. Разстройват ме снимки на мъже в оранжеви дрехи, които след миг ще бъдат обезглавени. И кадрите на които диваци, въоръжени с чукове рушат древните останки в Палмира.

SRQBoyboy

Подивяло нечовешкото стадо в Мека сгази няколкостотин правоверни. Кървавата случка символизира една религия, която не дава пет пари за човешкия живот. Днес бе съобщено, че саудитските диваци искат да обезглавят и след това разпънат на кръст млад човек. Вината му е политическа. Варварска страна, която минава за един от нал-добрите "съюзници" на Америка...

Ние в Европа се грижим и страдаме за 17-те умрели в камион бежанци и не страдаме, не плачем за 770 умрели и още над 1000 ранени в Мека.

дони

Аллах ги наказа за това, което причиняват на братята си в Сирия! Дано се съпикясат!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.