Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България е заплашена от вълна от над 10 милиона имигранти и застава зад искане на съседна Турция за създаване на зона за сигурност в Сирия, която да спре миграционния поток в източника му, обяви днес в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов.

„С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да се създаде една зона за сигурност, веднъж - хората да са близко до родните си места, второ – каквото трябва да им се помага да им се помага там и разбира се конфликтът там трябва да се преркарати час по-скоро“, каза Борисов на влизане в среща на държавни и правителствени лидери от европейската десница, която предшества насрочен по-късно през деня Европейски съвет заради миграционната криза.

„Каквото и да се полага от Европейския съюз като усилия, над 10 милиона имигранти се очаква да влязат в България“, каза още Борисов. „Турците полагат огромни усилия и се държат изключително хуманно и европейски и много милиарди долари похарчиха вече по бежанците, но те не могат вече да ги удържат“.

Борисов обяви, че на срещата на върха на ЕС ще пледира за международна конференция за Сирия с участието на ЕС, САЩ, Русия, арабските страни и за налагането на такава зона за сигурност. По думите му за целта няма да е непременно необходима военна операция. Той обаче се съгласи, че за охраната на зоната биха били необходими включително и европейски военни сили и припомни, че ЕС има над 15 военни контингента изпратени с мироопазващи и хуманитарни мисии по целия свят в осъществяване на неговата Обща политика за сигурност и отбрана.

Аз имам днес писмо от премиера на Труция (Ахмет Давутоглу – б.а.) тъй като последните дни работихме много заедно и те вече изнемогват с милионите бежанци на тяхна територия“, каза Борисов. „От друга страна времето се разваля, тези хора няма къде да се върнат обратно в Сирия и в останалите държави, откъдето са тръгнали и натискът върху границите ще стане огромен“.

„Без да се спре източникът на вълната, която идва, следват вълна след вълна“, добави той. „Това са много-много милиони имигранти“. 

Очаквайте подробности.

 

Ключови думи

Коментари

Рапона взе да се вживява в ролята на държавник.

DogWoman

Има смисъл от всяко усилие в тази посока. Всяко усилие е по-добро от празнодумството и кършенето на театрални стойки.

рапонското е именно стойка, а не усилие.

Piro

Скоро мир там няма да има...

Помгнете на Русия и създайте тази пуста зона за сигурност вСирия кокво чакатеь!?

А може би виждате чеРуснаците действат здраво и искате с протакане да задоволите нуждите на" Чичо Сам"?

009

А честито на всички. И най-вече на проамериканските бългАре. Очаква ни наплив на число малко повече от населението на България. Тия само да преминат през нас даже и без да останат ще заприличаме като поле след минаване на ято скакалци. Иначе относно това дето имали идея да създадат зона за сигурност означава че искат да се приготвят за дъъъълги години война в Сирия. С една дума, на западняците изобщо не е в плановете да прекратят войната там. Виж за руснаците нещата стоят по друг начин. Пращат техника и специалисти и малко джигити и за 6 месеца цялата страна е прочесана и почистена от измет. Кюрдите и Иран а донякъде и Ирак ще помогнат. САЩ и евроГейците къде как могат ще пречат но се надявам да не успеят в начинанието си

Благодарение на прости измекяри като тебе, България е такава миризлива дупка, че дори бежанците от Ислямска държава се стараят да я заобикалят. Не се плаши, нема 10 милиона общо, камо ли 10 милиона да дойдат насам.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.