Докато напрежението в източната част на Украйна нараства, а политиците в Киев и в Москва се обвиняват взаимно кой е по-виновен, младите украинци и руснаци предпочитат да живеят в друг свят.

Една от най-популярните снимки в социалните мрежи през последните дни е на момче и момиче, които се целуват, а в ръцете си държат паспортите си. Той - руски, тя - украински. Най-интересният детайл обаче е в свободните им ръце - двамата показват среден пръст, т.е. казват "Не ни занимавайте с вашите глупости".

Снимката предизвика сравнения с класическия сюжет на Уилям Шекспир "Ромео и Жулиета", където двамата млади са представители на двата враждуващи рода Монтеки и Капулети. Те обаче избират любовта си пред предразсъдъците. Най-добре е аналогията да спре дотук, защото краят на пиесата не е от щастливите...

Нито героите, нито авторите на снимката са известни, но кадърът се оказа изключително популярен в дните, когато Крим се отдели от Украйна и премина към Русия. Новите руснаци получиха и руски паспорти. Сепаратисти поискаха същото да се случи и в Донецк и в други области в източна Украйна.