Подуправителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Димитър Петров е освободил поста си по искане на здравния министър Петър Москов, разбра Клуб Z. Причината е несъгласие с част от предлаганите реформи в сектора, признава самият Петров.

"Напуснах по взаимно съгласие, но разбира се под давление на министъра, поради непреодолими различия в областта на лекарствената политика и болничната помощ, която министърът се опитва да налага на касата", сподели лично вече бившият подуправител.

Мястото му вече е заето от съветничката на здравния министър Иванка Кръстева. По образование тя е юрист и е заемала тази длъжност в Министерството на здравеопазването. Била е и главен юристконсулт в здравната каса.

Предшественикът й д-р Петров бе назначен на поста от сегашния управител на касата д-р Глинка Комитов през март тази година. Преди това дълги години беше експерт по преговорите за Национален рамков договор в Българския лекарски съюз. Той също така заемаше поста директор на НЗОК за близо единадесет месеца през периода 2002 – 2003 година

Очаквайте подробности.