"Черно море" затвърди реномето си на корав отбор, който винаги дава отбой на лидерите в класирането. "Моряците" измъкнаха равенство 1:1 в последните секунди на мача от 33-ия кръг на "А" група срещу лидера "Лудогорец", игран на стадион "Тича" във Варна. По този начин борбата за титлата в  първенството отново се отвори, след като разликата между първия и втория ("Литекс") вече е шест точки. При победа по-късно днес ЦСКА също може да се озове на шест точки от върха.

По-рано през сезона "Черно море" надигра "Лудогорец" с 3:1 у дома, а сега стигна до равенство. При това напълно заслужено, защото варненци играха с много желание, борбеност и дух. Шампионите пък се опитаха да вземат двубоя без да играят на 100%, което им изигра лоша шега.

"Лудогорец" поведе с 1:0 в 78-ата мин с гол на Христо Златински от дузпа. Напоследък стана тенденция този футболист да бележи от наказателни удари. А пък "разбирачите" не спират да се надвикват, че "орлите" са съдийски отбор. В самия край на срещата Камби изравни за домакините, фиксирайки крайния резултат на "Тича" - 1:1.

С точката "Черно море" събра 50 и е шести в класирането след 32 изиграни мача. "Моряците" са много силен домакин - 10 победи, пет равенства и само една загуба.