В страхотен мач "Ливърпул" победи "Манчестър Сити" с 3:2 на "Анфилд" и направи нова важна крачка към титлата във Висшата лига. "Червените" постигнаха десета поредна победа в Премиършип и дръпнаха с пет точки на върха пред "Челси", който обаче е с мач по-малко.

Двубоят бе най-добрата реклама на Висшата лига - по-добра дори от най-гениалната хрумка на най-добрата рекламна агенция в Англия. Спираща дъха скорост, атакуващ футбол, обрати, драма, червен картон - всичко това видяха зрителите на "Анфилд" в Ливърпул днес, а и милионите пред телевизорите по света.

Както обикновено, "Ливърпул" започна вихрено мача и поведе още в петата минута след маркова за отбора атака - подавания с едно докосване на скорост, които буквално разсичат защитата на съперника. Точен бе Рахим Стърлинг. Резултатът набъбна на 2:0 в 26-ата мин след попадение на Шкъртел с глава след изпълнение на ъглов удар. През първата част имаше само един отбор на терена и това бе "Ливърпул". "Манчестър Сити" пък сякаш не бе на себе си.

Когато всичко изглеждаше решено, гостите излязоха тотално преобразени след почивката и набързо се върнаха в мача след гол на Давид Силва (57) и автогол на Глен Джонсън (62). "Ливърпул" направи грешка да се дръпне назад и да отстъпи инициативата на "Сити". Единствената слабост на "мърсисайдци" е играта в защита или по-скоро играта на тима, когато е принуден да се брани. Този състав е изцяло фокусиран върху владеенето на топката и отбелязването на голове.

Мачът вървеше към равенство, което устроиваше гостите, или дори победа за тях, но досадна грешка на капитана на "Сити" Венсан Компани в 78-ата мин позволи на Фелипе Коутиньо да разстреля вратаря на гостите Джо Харт - 3:2! До края на мача резултатът се запази и така "Ливърпул" спечели най-важния си мач през сезона.

Като цяло домакините повече искаха победата днес и заслужено я взеха. На "Манчестър Сити" пък липсваше малко хъс и спортна злоба. "Гражданите" изиграха мача като всеки друг, а това все пак бе пряк сблъсък за титлата.

До края на сезона остават четири кръга, но "Ман Сити" има два отложени мача. "Гражданите" обаче не държат съдбата в свои ръце, въпреки че имат лесна програма оттук нататък и с малко късмет могат да грабнат стопроцентов актив от точки - 18. Мануел Пелегрини и неговите момчета ще се надяват "Челси" да вземе нещо от гостуването си на "Анфилд" на 27 април. "Сините" от Лондон също са в борбата за титлата със 72 точки и мач по-малко от "Ливърпул", който е по-късно днес срещу "Суонзи" на "Либърти Стейдиъм" в Уелс.