Министър-председателят Бойко Борисов обеща още 40 дка за изграждане на атракциони към новия парк на Стара Загора, създаден на мястото на бившите артилерийски казарми. Това съобщава "Фокус", след като за  целта Министерството на отбраната прехвърлило на общината собствеността на 90 дка от военния терен с обща площ 130 дка. Паркът е изграден на 78 дка, а на останалото място проектът предвижда да бъде построена спортна зала и паркинг.

По време на церемонията по откриването днес в присъствието на премиера кметът Живко Тодоров изрази надежда, че градът ще получи и останалите 40 дка от военното ведомство.

Кметът и премиерът прерязаха тържествено лентата на новата зелена перла на Стара Загора. Бойко Борисов разгледа съоръжението за отдих и спорт на старозагорци, които бяха изпълнили от сутринта алеите и спортните площадки, или отдъхваха край красивия шадраван, разположен в центъра на площадното пространство. На разположената до него открита сцена от сутринта се изявяваха малки танцьори и изпълнители, съобщава "Фокус".

Кметът благодари "на всички, които имат заслуга за това прекрасно зелено място", за помощта и на премиера, за реализацията на много други придобивки на града –за футболния отбор "Берое", пистата и осветлението на стадиона, новите тролеи и авобуси, новата детска градина.

Тодоров подчерта, че те са се случили, защото имат подкрепата и разбирането му.

Бойко Борисов на свой ред благодари за благословията и водосвета, защото, по думите му, без измолената от църквата помощ, не се случва нищо. Той обеща на присъстващите старозагорци, че ще имат продължение на парка – “още догодина по това време”.

"Аз имам своя социология – питам децата. Ако нещо им харесва, те си казват, те не лъжат. Като видях толкова деца тук, по спортните площадки, значи това е добро за тях. Поемам ангажимента - догодина ще имате целия терен”, каза Борисов. Той припомни, че паркът е струвал 4 млн. лв. на държавата и 1 млн. лв.на общината.