Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият енергиен министър Румен Овчаров смята, че "Лукойл Нефтохим" не е причината за високите цени на горивата в България.

"Аз съм представител на държавата в надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим", комбинатът, който произвежда горивата в България. Когато държавата е продала това предприятие преди 15 години, тя не е дала никакви права на своя представител. Той има ултимативни права само по отношение на спиране на производството. Ние наблюдаваме", каза пред Нова тв бившият лидер на столичната организация на БСП.

Той смята, че "се носят легенди" за комбината на "Лукойл", както и че въпросите за цените на горивата трябва да се отправят към търговците на едро и дребно.

"Не е вярно това, че производството на "Лукойл" е скъпо. Вие гледате цената на едро и преди облагането ѝ. Цената на Нефтохим е изключително конкурентна, включително на дизела. Нямам право да съобщавам цени и не ги знам", обясни той.

"Наслушах се на приказки, че всичките данъчни складове били на "Лукойл". Това не е вярно, 20% са. 45% от горивата са вносни в България", казва Овчаров.

Той смята, че върху рафинерията се оказва административен натиск:

"Преди 2-3 години на "Нефтохим" беше отнет лицензът и бяха монтирани прибори за 40 млн. лева. Какво си мислите, че тези прибори работят ли? Те не работят, защото митниците буквално всеки месец променят данните, които искат.

Преди само 2 месеца имаше скандал с разлива на горива около Бургас. Чия е отговорността за тръбата? На държавата. И въпреки всичко държавата не позволява на "Лукойл" да въведе система за контролиран контрол на тръбопроводите."

"Такова нещо няма да се случи", прогнозира Овчаров по повод твърденията на бизнесорганизации, че ще съкращават работници заради скъпия ток.

"Няма лошо. Прави са. Искат по-ниски цени, защото те им влизат в производството и правят стоките им по-неконкурентоспособни. Само че не бива да се преекспонира по такъв начин, защото цената на електроенергията за бизнеса в България не е най-скъпата в Европа. Има само 3 държави и то са в далечна Скандинавия, които са с по-ниска цена. А енергоемкостта на българския бизнес е най-високата в ЕС, при това с 50-60% повече от следващата в класацията.

Не може да разчиташ на ниски цени на тока, и то за сметка на високи за населението", категоричен е бившият енергиен министър.

Ключови думи

Коментари

Лек когнитивен дисонанс между заглавието и съдържанието :))))

Защо използваш такъе сложен термин? Когнитивният дисонанс е състояние, характерно със сблъсък в съзнанието на индивида между неговите знания, убеждение, нагласи и новопостъпила от околната среда информация, която им противоречи. Моето знание и убеждение е, че Румен Овчаров подкрепя този, който плаща. А в надзорния съвет на Лукойл се плаща. И то яко се плаща. А този, който плаща - поръчва музиката. И Овчаров изпълнява парчето на поръчителя, Всичко си е в синхрон! какъв когнитивен дисонанс, какви 5 рубли?

Як когнитивен дисонанс, бих добавила :)

Надзорните съвети се събират НАЙ-МНОГО 1 път на месец. РОвч си харчи рублите-има за 3 поколения.Само че, вече не са в Швейцарска банка.

:)

В тоя сайт наистина има и честни хора. Един от тях е шефа на икономическия ресор - Емил Петров. През август той написа една от малкото истински, значими и същевременно смели статии. Подкрепи позицията на Иван Иванов да "отреже" мераците на бизнеса да се пренесе увеличаването на таксата от бизнеса върху гражданите. В своята наивност той не забеляза, че мнението му е в пряка конфронтация с този, който му дава хляба - олигарха Донев! От глупост, от редакцията му я пуснаха. Там дежурния като види, че Иван Иванов е от РБ и го хвалят - пуска. Кво да прави, толкова си може. Та каква е връзката с Овчаров? Сайта атакува Овчаров /това е видно от тенденциозното и скудоумното заглавие/, защото неговата публична позиция съвпада с тази на Иванов и това честно момче от сайта. За нищо друго.., плонжа пред Донев трябва да бъде направен. Вярно е, нечистоплътно и гнусно начинание, но това е. Като за клубзъ, без изненади. Емо, поздравих те и тогава за смелостта, дано това да не е била "лебедовата ти песен" тук! Поздрави пак!

Деян

"Румен Овчаров работи!" - това е оксиморон.

висок

Лъже, лъже Р.Овч. 95%от бензина и дизела на вътрешния пазар се произвеждат в НХК-Бургас.. 30-35% от автогазта пак е от там, останалото е внос. Защото: до приватизацията се преработваха до 11 млн тона нефт и получената газ покриваше вътрешния пазар и имаше за износ. Днес се преработват 2-2,5 млн тона мазут и отбора на газта е нисък, затова задоволява само 30% от пазара. Златната акция като понятие спира да поражда права, вкл. и правото на вето, 10 г след приватизацията, тоест тя 2009 г вече е обезсилена. Чии активи представлява Овч. да каже, но не са на държавата, също като Вилхелм Краус, който до скоро бе в Надзора на НХК!!!

Вальо Златев

Овчаров взима по 10 бона на месец като представител на държавата за нищо работа... Подписва разни протоколи на НС. Това работи Овчов!

АТИЛА

В МВР само КОПЕЛДАК ! В ДАНС само КУРВОЛЯК ! ТРЕПИ, МАМИЦАТА ИМ ЕНИЧАРСКА ! КУРВИТЕ-Доносници от ДС, НСС и ДАНС първо се ИЗНАСИЛВАТ, след което се УБИВАТ ! КОПЕЛЕТАТА-Престъпници от ЦСБОП, НСБОП и ГДБОП Директно се УБИВАТ ! За Семействата на Курвите от ДАНС и Копелетата от ГДБОП е Безмислено да Споменавам, то е ЯСНО: ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! Мъртва Милиционерска СВИНЯ-Празник за Човешкия Род. Мъртво Семейство на Милиционерска СВИНЯ-Тържество за Българския Народ. Първо в Пазарджик, впоследствие и в целия Задунайски Кенеф предстоят Масови Празненства и Пищни Тържества. Милиционерските Майки, особенно Пазарджишките да свикват с Черното Сукно и Вареното Жито че не остана. . . не че ПРОСТИТУТКАТА изсрала Милиционер може да се нарече Майка. Само Долнопробна КУРВА може да Изсере Милиционер, особенно ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!!

КГБ

Румен Овчаров работи...за националните интереси на Русия. В една нормална държава този човек би получил няколко доживотни присъди.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.