СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН – Шефът на BMW Харалд Крюгер припадна  и шокира  колеги и журналисти. 49-годишният мъж, който от май т. г. е председател на Управителния съвет на BMW АД, отзарана пристигна във Франкфурт на Майн, където в четвъртък предстои откриване на Международното автомобилно изложение лично от канцлерката Ангела Меркел.

Днес и утре са дните за пресконференции, на които изложителите представят пред журналисти и камери новостите в производството на автомобил.

Застанал на подиума, Крюгер произнесе първите си изречения и буквално се срина на земята. Мигновено на помощ му се притекоха неговите охранители, минути по-късно линейка го откара в болница.

Бодигардовете изправиха на крака Крюгер и го закараха в болница. Снимка БГНЕС

Всички се питаха какво може да се случи внезапно на 49-годишен здрав мъж. Часове след инцидента говорител на BMW оповести, че Крюгер е получил срив в кръвообращението и се намира под лекарско наблюдение, но състоянието му вече било стабилизирано.

Медии, позоваващи се на обкръжението на мениджъра, съобщиха, че той още сутринта се почувствал зле. Наскоро се върнал от тежка обиколка в чужбина по служебни дела. Посъветван бил да отложи днешната пресконференция. Крюгер отговорил, че събитието за него е от голямо значение.

След припадъка обаче от централата на BMW оповестиха, че са отложени всички негови прояви по време на автомобилното изложение във Франкфурт на Майн. Това станало по изрична лекарска препоръка.

В 66-ото издание на Международното автомобилно изложение, което е под мотото “Мобилността свързва”, участват 1103 фирми от 39 държави, които показват 219 световни новости в автомобилостроенето. 

След официалното откриване в четвъртък до петък вечер изложението ще бъде отворено само за специалисти в бранша. От събота ще отвори врати и за посетители. Очаква се до края - на 27 септември, то да бъде посетено от близо един милион души.