Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ирена Кръстева продава вестниците си, съобщи сайтът "Блиц". Информацията е официална и е съобщена в официално писмо от "Нова Българска Медийна Група Холдинг". Кръстева вече не е собственик на всекидневниците "Телеграф" и "Монитор", на седмичника "Политика днес",на спортния всекидневник "Меридиан мач", както и на регионалния вестник "Борба".

Сделката ще бъде финализирана след провеждането на процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията, уточняват в официалното съобщение. Подробности за 

Интересно е последното изречение от прессъобщението:

"С финализирането на сделката „Нова Българска Медийна Група Холдинг” и нейният собственик – г-жа Ирена Кръстева излизат от българския медиен пазар, на който пресгрупата успешно и отговорно работеше в продължение на повече от седем години, създаде високи журналистически стандарти, както и знакови печатни издания, които заеха и запазиха своята водеща позиция на вестникарския пазар".

В редакциите на продадените вестници са научили за сделката от съобщението в "Блиц", разбра Клуб Z.  Новината за продажбата идва сред засилващата се перспектива Делян Пеевски да бъде издигнат на избираемо място в евролистата на ДПС.

Преди време се заговори и за възможен разрив между Кръстева-Пеевски и банкера Цветан Василев, кредитор на медийната група. В писма до Европейската комисия, както и до "Дойче веле", "Икономист" и "Ню йорк таймс" Василев опровергаваше връзката си с Пеевски и с новия политик Николай Бареков.

Новият собственик е ирландското дружество "Мedia Maker Limited". Договорът е подписан от собственика и директор на фирмата купувач Патрик Халпени, се казва в официалното съобщение от "Нова Българска Медийна Група".

Патрик (Пади) Халпени е бил президент и главен изпълнителен директор на компанията CommuniCorp. Group Limited, в която започва работа през 1997 г. Преди това е бил финансов и операционен мениджър в представителството на германския производител на гуми Continental AG в Ирландия.
Халпени е участвал в създаването на две дъблински радиостанции. Той е директор на компаниите Metro Radio International Limited, Radio Investments SRO и Maypril Limited, Ireland's Communication and Advertising Network и Irish Radio and Media Holdings Limited.
Патрик Халпени е завършил търговия в University College, Дъблин и е сътрудник в Института на сертифицираните счетоводители, както и член на Данъчния институт в Ирландия.

Интересното е, че компанията "Комюникорп" през последните години е станала собственик на цял куп български радиа - Радио 1, Радио 1 Рок, Сити радио, БГ Радио, Радио Енерджи, Вероника и Радио Нова ( няма връзка с Нова тв, радиото е само за чилаут). Собственикът на горните радиа е фирмата Метрорадио ЕООД, която се води собственост на фирмата, на която Халпени е управител  - Communicorp.

Клуб Z се свърза с „Media Makers Limited”, със седалище в Лондон, Великобритания. Те обаче не бяха чували нито за Патрик Халпени, нито за "Нова българска медийна група". 
В ирландския офис на Communicorp Group ltd., където Патрик Халпени е работил като главен изпълнителен директор ни препратиха към българският им главен изпълнителен директор Николай Минчувичин. Според него г-н Халпени не работи при тях от година. Той също не знаеше нищо за сделката, нито за сегашната работа на Патрик Халпени.

При преглед на ирландските бизнес регистри се появява компанията Media Maker Limited, на адрес Фицуилтън Хаус, Уилтън Плейс, Дъблин, регистрирана в сряда - 9 април 2014 г. Директорите на "Медия Мейкър лимитед" са Джон Реймънд Фелън и Патрик Халпени.

Ключови думи

Коментари

Skio

Янчовичин е човекът, не Минчувичин

b.krustev

Благодаря, оправихме го. Записът беше лош.

blackbox

николай янчовичин е изпълнителния директор на бг радио.

Вяра

Мама пере гащичките/имиджа на детето - зер, за Европата е тръгнало..... Продала! Грънци продала! Управител на новородената фирма, сигурно пак е пенсиониран я британски даскал, я ирландски пощаджия ;)

DogWoman

Само седмица след сделката ще стане ясно дали е фиктивна, или не. По вестниците ще проличи, така че няма смисъл да гадаем. Може даже да инвестирам 50 стинки, за да проверя лично...

така ми харесвате - браво! п.с. в този ред на мисли едно радио Клуб Z би стояло добре на 18-тия етаж в кула Б ;)))

tony1975

ха забравих да разкрия кой съм!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.