Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Наличието на американски военни кораби в Черно море е в нарушение на международното законодателство, обяви в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик радио руският посланик Юрий Исаков.

Дипломатът уточни, че става дума за конвенцията от Монтрьо, която ограничава пребиваването на бойни кораби на нечерноморски страни в Черно море.

Същевременно Исаков отхвърли твърденията, че руски самолети извършват извънредни полети край българското въздушно пространство, като принуждават нашите изтребители да летят допълнително, изтощавайки и без това ограничения се ресурс.

„Нищо подобно не съм чул. Във всеки случай всички тези действия, които се осъществяват от военновъздушните сили на Руската федерация, те са 100% и в пълно съответствие с всички международни задължения, които Русия изпълнява. На ваше място бих обърнал внимание на друго, когато говорим за извънредност. Съществува определен режим на Черноморското пространство, което предвижда определени легални рамки за намиране на кораби от чужди страни в Черно море. Бих ви предложил да обърнете внимание върху друго. В Черно море се намират два американски военни кораба и доколкото знам още два наближават, макар че това навлиза в противоречие с конвенцията от Монтрьо, която в този план установява съвършено конкретен режим. Затова да говорим за някаква повишена активност на руските самолети в басейна на Черно море...

"По-скоро бих обърнал внимание на тази повишена активност на нашите американски партньори. Действия от такъв род не могат да останат незабелязани. Не съм специалист по военните въпроси, но предполагам, че всяко действие безусловно поражда някакво противодействие", добави Юрий Исаков.

Ключови думи

Коментари

Index

То и руските войски в Крим са в нарушение на международните конвенции...

Милен Атанасов

Index, САЩ финансираха с 5 милиарда тези терористи в Киев - толкова ли не четеш. Лапаш мухите в интернет и по телевизията и си мислиш, че много знаеш... В Украйна терористите (Майданците) бият жени на улицата, защото искат да ги ебат, а ти ми говориш за руснаците, които биват посрещани от украинците като герои-спасители. Само 4-ма украинеце в Крим са си запазили украинското гражданство - това какво ти говори?

Хващй кораба и ставай руснак от Крим, като те дърпа токова !

Index

Десният сектор бяха екстремисти, не терористи, но и да ти обяснявам разликата, няма да я разбереш. Ако въобще искаш. Тия неща с руските войски като герои 97% "за" на изборите и т.н. сами по себе си са индикативни. Неща от епохата на СССР всичките до едно. За да съм честен, ако беше направен абсолютно честен референдум в Крим за присъединяването, сигурно кримчани щяха да го гласуват "за", с малка преднина. Но дори и той би бил неконституционен.

Вяра

Ааа, сега се сетихте за конвенциите, Твое превъзходителство! Като спретнахте референдума в Крим, по съветски - за 24 часа, тогава за конвенции не мислехте. Големи сте, силни сте, но понякога това е вашата слабост, Твое превъзходителство.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.