Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

При сегашното управление много по-често става това, което Реформаторският блок иска, а не това което ДПС иска. Това отговори лидерът на ДСБ Радан Кънев в "Панорама" по БНТ на въпрос кой повече налага решенията в управлението.

"Но начинът, по който политическата мафия се е впила... Начинът, по който корупцията се е впила в българската администрация – а ДПС е само едно от лицата, няма как да бъде достатъчно (свършеното от РБ, б.р.) и няма как нещата да вървят", определи той ролята на реформаторите.

Запитан за "битката им с Делян Пеевски", той каза:

"Не може да има битка с Делян Пеевски. Имаме огромен проблем с това, което той представлява, което олицетворява."

Това, което Кънев лично и всички техни министри и зам.-министри видели, е, че Пеевски е просто лицето на един огромен проблем.

"Ние си го избрахме за физиономия. Той утре ще си тръгне. Наистина по един арогантен начин го прави в момента, но той си тръгва. Ще си тръгне.

Нима си мислите, че когато един човек си тръгне, ще спрат партийните назначения, в болници, отчисления към касите", попита риторично Кънев.

Той каза, че откакто РБ са в здравеопазването, няма повече партизански назначения на шефове на болници, районни инспектори или училищни директори.

Кънев обаче насочи вниманието, че няма достатъчно разкрити хора, които са били в корупцията.

Той определи, че румънският модел за борба с корупцията в прокуратурата, на който са заложили в предизборната си програма, в момента изглежда безнадежден.

"От този парламент той няма да бъде приет", каза ДСБ лидерът.

Кънев се зарече, че "стъпка по стъпка и със зъби и нокти" ще направят това, което пише в програмата им. И даде пример с Петър Москов.

"По същия начин ще мине през тази борба с Меглена (Кунева, б.р.) антикорупционният закон, по същия начин с Христо Иванов... Ще прескочим още един трап наесен."

Той обаче каза, че ако основните неща не станат, ще мислят по друг начин.

"Прокуратурата се е превърнала в някакъв вид масонска ложа в България. И взима решения в някакви спуснати завеси...", описа ситуацията Кънев..

Като червена линия той определи, че няма да отстъпят по отношение на това да има единен антикорупционен орган - нещо, което и Европа ни препоръчва.

Запитан, дали няма да не прескочат трапа, ако дадат лош резултат на местните избори, Кънев определи, че в в момента опорната точка на "помиярските медии в България" е: те са в изолация и не са на власт.

"Местните избори показват само едно- единствено нещо – доверие към кмета и общинския съвет. Никой няма да гласува на местни избори за Бойко Борисов, никой няма да гласува за Радан Кънев", каза той. 

Ключови думи

Коментари

НИКОЛОВ

Радане, имаш мисия, историческа мисия. Бавно,постепенно, но неотстъпно отгризвай отломки от плесенясалото, вмирисано и прокиснало от корупция клиентелизъм и задкулисие тяло на ГЕРБ. Когато успеете да туширате на земята тая продажна смес от псевдо комунисти, мафиоти, мутри и служители на бившата ДС, тогава хората ще ви благодарят. Тогава, едва тогава в България ще се състезават политическите партии по идеи и програми ,независимо от това леви ли са или десни, а не по това кой има повече пари и може повече човешки души да купи. За да я има България, това трябва да се случи

Колорадски Бръмбар

Карчо, да не би да имаше предвид "псевдо демократи", защото и ГЕРБ, и подлогата им Радан "Наполеончо-Ленин" Кънев са завършени, истински комунисти. Иначе - браво за написаното - звучиш като опитен списвач на "Работническо дело", вероятно са доволни от теб.

mareto

Не само Пеевски трябва да си тръгне. Цялата пеевщина трябва да бъде унищожена. Разплитайте обръчите, г-н Кънев! Трябва ли да се търпи и паразита Лафка?! Пеевщината е жива и продължава да мутира.

тука е така

Радане знаеш че Пеевски е само едно име,кога ще ударите истинския водач-Доган,кога?Не се прави че не знаеш това,Пеевски е една пешка,а с отстраняване на пешки в шаха както и в живота не се побеждава!Ако продължа със сравнението за шаха знаеш че и на мястото на пешката може да дойде и офицер това е само въпрос на време!Кога ще видя български политици които за тях е важно да пише един ден в учебниците и да ги сравняват с политици като Стамболов или Цар Борис 3 т.н. КОГА?ПО-добре любов към властта за обогатяване на целия народ,отлколкото любов към властта към собственото си забогатяване!НИКОЙ НЕ ПОМНИ ПОСРЕДСТВЕНИТЕ,никой не помни финалиста от световното преди 20г,но повечето помнят победителя от него,а за останалите изобщо да не говорим!

първо мисля,после говоря!

Г-н Николов, Да не би да искаш да ни кажеш,че телата на БСП и ДПС са чисти,непокварени и прозрачни? Във всяко стадо,в т.ч. и политическите,има мърша,но в крайна сметка се гледа колко мляко дава!Радан е умен и опитен като адвокат,но не проумява,че политиката е като брака - висша школа за дипломация.Всеизвестно е,че докато гл. прокурор е Цацаров и докато ДПС има силни властови позиции,макар и неофициално,истински реформи няма да има!

Импала

Между ДПС и РБ има много прилики. Сега не ги забелязвате, но то и в момента почти няма депесар дето да не е бил седесар 90те години. А тогава изглеждаше абсурдно.

Радев

Значи Радан си признава, че ДПС влияе при взимането на решения в управлението. Малко като вица, в който милиционера играе шах с едно куче и се хвали, че води с 3:2. Ех, Рамаданчо....

Рамадан е баща ти!

вицовете на раданката са от серията тъпи. пеевски не само не си тръгва, напротив, както мафията по времето на костов си измива лицето и се преобразува в публично приемлива фигура.

Става това,

което РБ иска, което е за доброто на гражданите и това, което ДПС иска , което не е за добро.Къде е ГЕРБ?Ами къде, винаги с ДПС за неприемливите за гражданите неща и приемливите за олигархията.Справка закона за НСО или пък преназначаването на екипа ва Искров.

socialen

В това Нещо, незнайно защо наречено "правителство", цари тотален хаос. Липсват ръководство, липсва стратегия. Всеки прави каквото си иска, защото нямат депутати и зависят един от друг. СДСто, уж много интелигентни, изчели произведенията на десните либерални интелектуалци, па станаха патерица на Простотията.

Николов

До първо мисли, после говори. Ама, нали помниш разговора в Бояна между Кокинов и Борисов И думите на Кокинов, че Цацаров си го е избрал самият Борисов Какво ДПС, какви пет лева и от там какви реформи от ГЕРБ. Затова казвам че нито една политическа партия не е имала досега такова вмирисано от задкулисие и далавери туловище като ГЕРБ

Гост

Хайде стига ве, човекът ви дава пример, както в обществото(нашумялата снимка с метрото) така и в професионален план(никакви обиди към опонентите, никакво евтино ругане) освен това е сдържан, възпитан, образован и благоприличен. Това са лични впечатления - не съм трол, комунист, сектант, гербаджия, русофоб или талибан. Радан е един от малкото хора, които открито назовава проблема с прокуратурата. Ние ги хващаме(полицията), те ги пускат(съда). А къде е прокуратурата - главния обвинител? Обвиненията, които повдигат прокурорите в много случаи са толкова несъстоятелни, че не биха издържали и пред седянката пред блока.

Точно, прав си!А, тролчетата само си тролят, иначе не са безнадежно тъпи-могат да пишат.

SCHWARZ FREIHERR

Не знам дали да се радвам ли или да съжаля Раданчо. Господа все още сте малки, къде сте тръгнали да се мерите с по-големи партии, така че хайде оставете да вземат решения по-можещите.

Най-голямата беше на т.живков.После големи бяха на Младенов, Луканов ,Жан и станашеф.постоянна голяма е на Доган, местан ,ментата и пееевски."големи" го вадят болен и дудука...На КОЙ да оставим?

мони

Вместо да обсъждаме много важните ЗА НАС, повдигнати проблемни теми, с троленето само помагате на Мафията!

tara

Всички тези пумияри, политици, министри са подлоги на уродите от гейсащ, така ще е. България няма място в ЕС, няма място в НАТО. Гейсащ трябва да бъде изхвърлен от Европа. Европа трябва да стане отново независима от уродите от гейсащ! Да, на расизма, не на гейсащ! Да на Русия! Да на християнството, не на уродите от гейсащ!

цуни болен и да ти даде 2 лева-да не ги стиска за френско шампанско и кубински пури!

КОПЕЛЕТО

КОПЕЛЕ, МНОГО МУ СЕ ИСКА НА ТВОЯ ШЕФ-КОСТОВ ДЕЛЯН ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ПОЛИТИКАТА, НО МУ ПРЕДАЙ МНОГО ПОЗДРАВИ, ЗАЩОТО ПРЕДИ ДЕЛЯН ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ВИЕ!

Радо Шишарката

Радане, лапай и се потапяй!

Галин

Срам ме е да кажа, че съм българин, като гледам какви малоумници ни управляват... До вчера охрана днес "голям" политик...

Деформатори

Никога повече РБ!

Кунева

Лапнахте кокала, но скоро ще захапате дръвчето!

Бездомника

Мястото на всички от РБ не им е в парламента, а в Алкатрас!

Николов

Подкрепям " Гост". От управляващите, само Радан не прави евтини свирки на партията-майка и на нейния вожд. Това му печели уважение.

Ощавен маркиз

Тунеядското червенобуржоазното олигархично съсловие и феод-етно-нац-агентурната „обръчоза ностра” са се препарирали от ужас пред нарастващото умение на Реформаторския блок и ГЕРБ да се придвижват и скоро да постигнат убедителна, ПРОЕВРОПЕЙСКА 70-процентова местна, парламентарна и институционална мобилизация в БГ. Връзката им с парАта този път ще бъде фатално ампутирана. Тва, което премиерът Костов им причини навремето, ще им се стори сега като безплатен сюнет… Лошото е, че требе хем да се сърдят на императорчето Путьонко, щото той им го причини, хем требе да се отчитат /посписъчно/ пред надзорните му главорези. Лош видов день ни налегна, преходни наши другаре-статуквовчета. Двустранен оперативен интерес ни се стовари, като гром от ясно небо. Ае, да оставим на една страна, кой крал-ял-прал евросубсидии, сегашните ни съюзници са демократи хора, вслушват се в закон, следствен матриал, съд, „протакват”, докато се убедят, да ти турят прангата. Но друг е въпросът, КОЙ как е изпълнявал кремло-поруките, какво подпол-хозяйствено и хибридно „капеде” е постигал и … бъркал ли е, вадил ли е от торбето с красните алтъне, в кви ъфшорки и суисбанке ги е завирал, покривал и проч. Мъка, болка… Да би мирно алчно дупе седяло, не би двуглав /ЕС-атлантски&путевразски/ х..ей видяло.

ПИКливото интервю на ГЕРБовска (Беновска)

Пълна порнография! Днес ГЕРБаджийската слугиня Гербовска, пардон - Беновска, поканила един тлъст лакей и свиркаджия на туловището Пеевски и на агент Сава от сараите, по-известен като Доган и като "проклятието на Блъгария". Та това тлъсто, мазно и ПИКливо нищожество, именуващо се Ниделчо Ниделчев, половин час прави реклама на ПИКливия си жълт и смърдящ на делянпеевска ПИКня сайт! Той не се посвени най-нагло да излъже, че не се интересувал от РБ?! Ти да видиш наглец! Ти да видиш мерзавец, внук на комунистически терорист, активен борец, но и агент провокатор и предател, който активно се "борел" против капитализма! И така се борел, че внук му станал капиталист - милионер! Как да не се интересуваш от РБ бе, наглецо?! Та нали всеки ден поне по два - три паскавила излизат изпод злъчното ти перо, само срещу Радан Кънев, д-р Москов и Иван Костов! Защо лъжеш бе, делянпеевско нищожество и лизач на тлъстия му задник, много малко по-тлъст от твоя! Хайде, нищожество делянпеевско, хващайте се с Гербовска, пардон - Беновска и - право на БОСТАНа! Там ви е мястото! Отивайте да копате тиквите, банкянски и боянски сорт, та да заслужите някоя и друга баклава саралия, печена по-миналата седмица и чаша прокиснала боза! Той, агент Сава разполагал в сараите с индустриални количества марково уиски, но го пазел само за специални гости, като Боко от Банкя и физкултурника с 6 - те апартамента. Не го хабял за нищожества като вас! Копеле си ти, мерзавецо! Много гадно копеле, и много мръсно! Като си бил малък, не те ли е научил татко ти, видна комунистическа номенклатура, който вземал заплати поне от 7 - 8 места, та не те ли е научил, че не може да бъде обиждан така цинично и грозно един политик, при това по медиите, без значение кой е и какъв е! Явно, не те е научил! Но, пък те е е научил да лижеш задници по финасови причини нали? И това да го минаваш за достойнство!Ти си и ще си останеш нищожество, ще си останеш мръсна червена изтривалка, която не става дори и обувките си да изтъркат в нея хората, по които изливаш всеки ден кофи с помия и ПИКня! Но пък ти и без това си я предоставил само на агент Сава, да си бърше в нея цървулите с дръндарска кал!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.