Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Обикновено това е бял мъж на 25-50 години, запознат с най-общите правила на граматиката, собственик на лаптоп или компютър, вероятно без особени успехи в личния живот.

Гневът от несполучливия си житейски път той декапсулира в интернет. Обикновено негов обект са сполучливи текстове в мрежата.

Любимо четиво на трола е Алеко Константинов, четиво е силно казано, тъй като най-вероятно той не го е чел, но по емпиричен път е стигнал до Ганю Сомов, Гочоолу и Дочоолу. В арсенала му има обидни думи от българския език както и някои турцизми (серсемин, хайванин и други).

Обича да работи с готови фрази клишета, пример: Каквато ни държавата, такъв ни е и: транпортът, футболът, правосъдието, здравеопазването. Тези лишени от собствена мисъл фрази той изстрелва безразборно в електронното пространство, демонстрирайки завидна липса на интелект и чувство за хумор.

Най-често ползва за никнейм страховити имена – Крум Страшни, Василий Българоубиец, Дебелян Пеевски и други. Наведен над клавиатурата с изплезен от умствени усилия език, подобно на някакъв Салиери, той въздава на човечеството благодат от простотия, безсилен гняв и огромно количество неудовлетвореност.

Българският трол е по-малък брат на съветския трол.

Неговите бихевиористични дадености силно го притесняват и будят чувство за тревожност. Представата за собствената му значимост е силно изкривена и би могла да се сравни с ламарината на голф двойка с тази на ТИР.

Всички тези качества го правят непригоден за аналогово участие в нормалния живот на хората.

Според Юнг тези индивиди живеят в колективното подсъзнавано, което най-вероятно се намира в панелка в "Люлин"- 4. Това не изключва възможността да обитават и луксозни жилища в престижни райони. 

Активират се покрай значими събития и катастрофи. При нормални и спокойни обстоятелства техни последни убежища са национализмът и футболът.

Ксенофобията не им е чужда, владеят безупречно езика на омразата и ако троленето беше художествена гимнастика, щяха да бъдат олимпийски шампиони.

Положителната им черта е, че са упорити и последователни, но както е казал Петко Славейков: „Луд не отмалява, но се изпотява“. 

С това малко въведение за тези невидими с просто око същества можем да завършим, че троловете са необходими за нашия виртуален свят, както са необходими трофните организми в общата верига на биологичната обмяна.

Още истории от д-р Станев може да прочетете ТУК.

Ключови думи

Коментари

един български трол

едно нещо е сигурна черта на българския трол и то присъства очевидно в списаното по-горе -- всичките му умозаключения не се базират на факти и логика, а най-паче на твърди убеждения и пламенна вяра.

socialen

Точно!

tibia

Петко Славейко е казал, че "луд умора няма, само се поти". Цитатите се слагат в кавички, когато са дословни! "Обикновено негов обект са сполучливи текстове в мрежата", но с уточнението, че това не са авторски и редакционно заплатени текстове /те рядко са добри/, а текстовете на други форумци, които са си истинско народно творчество. Като махнем псувните, разбира се!

Малко по-сложно е. Това, което е описано тук, е тролът в общочовешките му проявления. Възможното нашите да са по-груби от тези в по-цивилизования свят, по едва ли в такава степен, в каквато безсрамието на нашите политици, магистрати, преуспели млади мъже надхвърля световното. Има обаче и друго -- когато у нас и в Путинистан кажем трол, разбираме всъщност платен форумен труженик. А партиите, които наемат, и тружениците, които се цанят, не са от най-деликатните. Намирисват на питомците на Гергов, да си кажем направо.

Петров

Тролът имал вяра и убеждения. Може и да е така, но вярата изглежда е в таласъми, а убежденията от избраните цитатти на брадатите философи, които могат да се приложат към всякакъв текст. Запазена марка на отдел Пропаганда на БКП.

Импала

Накратко, да обобщим - трол, това е човек който пуска коментари, които не харесвам :-)

В България - три партии е доказано, че използват платени тролове - ДБГ, ДСБ и ББЦ. Абсолютна глупост е това упражнение. Коментари в медиите пишат и четат единствено хората които имат собствено мнение и никой не може да ги мръдне на сантим от позицията им. Изборите се решават от хората, които политиката не ги вълнува ежедневно. Те са мнозинство.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.