Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Според инвестиционната банка Goldman Sachs цената на петрола скоро може да падне до $20 за барел (159 л), пише Business Insider.  В момента има сериозен излишък на петрол, а глобалното потребление е слабо.

"Глобалният петролен пазар е дори повече затрупан от суровината, отколкото си представяхме", пише банката в бюлетин до своите клиенти. "Очакваме този излишък да продължи и през 2016 г."

В действителност през по-голямата част на 90-те години на миналия век петролът беше на нива около 20, но тогава тази стойност беше доста по-висока отколкото днес заради натрупалата се инфлация.

Ето и графика с цените на американския петрол от последните десетилетия:

През последната година цената на петрола е като във влакче в увеселителен парк - от над $100 за барел, в началото на 2015 г. тя падна до $45, като след възстановяване на нива от $60 в началото на лятото, в момента петролът пак се върна на 40-на долара.

Ключови думи

Коментари

Ако ИТЕР не тръгне преди да сме изгорили петрола на арабелите, след 30 години тука ще е като в Сахара.

У нас цената ще си остане същата, така че тази информация и прогноза не ни интересува.

Дай Боже!

А в русия, какво ще стане

Военна техника -бол!Правят страшни смъртоноски с половината бюджет! Ако се сбъдне прогнозата на Goldman Sachs за цената на петрола -20$, но дори да е 50$, путин все по-трудно ще прави "хуманитарни помощи" с танкове и прочие . Собствената им прогноза за Брутния Вътрешен Продукт за 2015г. днес я коригираха до дефицит от 3,9-4.4% , което е огромна сума. Дефицитът се покрива със стопяване на резервния фонд, фонда за развитие и държавния пенсионен фонд.Печатницата на рубли също е пусната.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.